≫ 

Sneg koji ne staje izazvao kolaps: Automobil smrskan u lančanom sudaru na Zlatiboru, saobraćaj stoji

Usled loših vremenskih uslova, 17 sela ponovo je ostalo bez struje

  • 17
Sneg, zavejan put Foto: Telegraf.rs

Sneg koji od juče pada napravio formirao je za Zlatiboru snežni pokrivač od 40 centimetara, pa se saobraćaj na magistralnom putu ka Crnoj Gori odvija usporeno, naročito na području Borove glave, gde je došlo i do lančanog sudara.

Kako se vidi na fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici Užice oglasna tabla, u udesu je učestvovalo više vozila, uključujući i šleper, a prednji deo automobila je potpuno smrskan. Nema informacija o povređenima.

Borova Glava. Kolaps ‼️Posted by UŽICE - OGLASNA TABLA on Friday, January 8, 2021

Šlep služba je na terenu.

Zlatiborski put, zastoj!Posted by UŽICE - OGLASNA TABLA on Friday, January 8, 2021

- Očekujemo još intenzivnije snežne padavine, a ekipe su non-stop  na terenu, sa 12 kamiona rade na čišćenju puteva. Apelujemo na sve vozače da brzinu prilagode uslovima na putu i da imaju odgovarajuću zimsku opremu - rekao je Leko Korićanac, direktor „Puteva Užice“.

Na visovima Zlatara snežni pokrivač dostigao je visinu od pola metra, a pojedni pitni pravci u planinskim selima potpuno se neprohodni za putnička vozila.

- U Ljepojevićima, Javoru, Prevoju i Vodenoj pećini mogu da prođu samo teretna vozila, mehanizacija izlazi na teren, pa se nadamo da će do sutra prepodne sve biti prohodno. Veći broj naših meštana slavi Svetog Stefana i ne smemo dozvoliti da za krsnu slavu budu zavejani - rekao je Rade Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Na području opštine Ivanjica dostigao je trenutno visinu i do 40 centimetara u višim predelima, dok u nižim predelima opštine ima od pet do deset centimetara snega.

Sneg i dalje pada, a visina snežnog pokrivača iz sata u sat je viša. Čim padavine stanu, krećemo sa čišćenjem snega. Trenutno su najviše padavine na deonici Preko Brdo - Odvraćenica, pa je ovaj pravac trenutno neprohodan - rekao je za RINU predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Snežne padavine ne prestaju ni u Sjenici, u višim predelima formiran je snežni pokrivač od preko 40 centimetara, a usled loših vremenskih uslova, 17 sela ponovo je ostalo bez struje.

- Ponovo smo zavejeni i u totalnom haosu, ovo je neizdrživo. Struju nemamo već 48 sati, putevi nisu očišćeni, kao da živimo na Divljem Zapadu - kaže jedan od meštana pešterskih sela.

Danas je sneg počeo da pada i u Beogradu.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom poslepodneva se očekuje formiranje snežnog pokrivača visine 15 do 30 centimetara u brdsko-planinskim predelima, a u nižim predelima severne i južne Srbije ponegde će padati kiša. Tokom noći ponegde će se formirati snežni pokrivač i doći će do pada temperature.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    8. januar 2021 | 16:25

    Gde su mehanizacije, gde je Eps da uspostavi strujnu mrežu, gde su ti silni radnici koji imaju plate po 100.000,još će sada i da poskupe Rts i struju...

  • Ines

    8. januar 2021 | 16:10

    Zlatno doba u Srbiji ni sneg ne mogu da ociste..

  • Buda

    8. januar 2021 | 16:02

    A će da čiste puteve s proleća?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA