≫ 

Snimak dramatičnog spasavanja muškarca iz nabujale reke u podnožju Suve planine

Muškarac je uspešno evakuisan

  • 1

Sedam spasioca Gorske službe spasavanja iz stanice Niš u petak uveče pronašli su D.S. (66) u Toponičkoj reci u podnožju Suve planine. Na video-snimku se vidi kako ga prenose na nosilima kroz nabujalu reku dok pada kiša.

Četiri muškarca nosila su D.S. kome je nakon toga ekipa Hitne pomoći ukazala pomoć.

Poziv za pomoć GSS je dobio od člana porodice nestalog čoveka u petak, koji se poslednji put porodici javio oko 19 časova.

Muškarac je uspešno evakuisan. 

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši.

U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente...

Video: Dramatična akcija spasavanja sa srećnim krajem: Vatrogasci su uspeli da priđu vozaču i izvuku ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA