≫ 

Tri vremenske slike u Srbiji: U većini predela sneg, na jugu i ledena kiša, samo na severu suvo

Minimalna temperatura od -2 do 1 stepen, maksimalna dnevna od 0 do 2, na jugu i jugoistoku Srbije do 4 stepena

  • 0
Sankanje po snegu Foto: Tanjug/AP

U Srbiji oblačno i umereno hladno sa snegom, uz formiranje, a u brdsko-planinskim predelima i značajnije povećanje snežnog pokrivača. Na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije sneg će tokom dana preći u kišu i susnežicu, a biće uslova i za ledenu kišu. Na krajnjem severu Srbije do večeri će biti potpuno suvo.

Na jugu, jugozapadu i istoku Srbije i na planinama se očekuju obilnije padavine. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura od -2 do 1 stepen, maksimalna dnevna od 0 do 2, na jugu i jugoistoku Srbije do 4 stepena.

U Beogradu oblačno i umereno hladno sa snegom, a više padavina očekuje se krajem dana i tokom noći, pa će doći i do formiranja snežnog pokrivača. Duvaće slab do umeren severoistoični vetar. Temperatura tokom većeg dela dana od 0 do 1 stepen.

U Srbiji sutra oblačno sa snegom, uz dalje povećanje snežnog pokrivača. Maksimalna temperatura od 0 do 2 stepena. Na krajnjem jugoistoku očekuju se susenžica i kiša, temperatura do 4 stepena.

Prekosutra i dalje povremeno slab sneg, ali bez značajnijeg povećanja snežnog pokrivača. U sredu delimično razvedravanje. Maksimalna temperatura u utorak i sredu od 1 do 5 stepeni.

Prognoza nedelja Printskrin: RHMZ

Od četvrtka hladnije, u toku jutra uz umeren i jak mraz.

U Beogradu i sutra oblačno sa snegom, uz dalje manje povećanje snežnog pokrivača. Prekosutra u prestonici povremeno slab sneg, ali bez povećanja pokrivača.

U sredu delimično razvedravanje. Maksimalna temperatura u utorak i sredu do 2 stepena.

Od četvrtka hladnije, u toku jutra uz umeren mraz.

Video: Sneg okovao zapadnu Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA