Đorđe Đurić precizno objašnjava koliko će snega pasti u delovima zemlje tokom narednih 24 sata

Dok jedni uživaju u snegu, drugi muku muče

  • 8
Sneg u Beogradu Sneg u Beogradu / Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Srbija je ovo jutro dočekala bela, na sreću onih koji sneg prvi put vide, ali i uz velike probleme stanovnika i gostiju brdsko-planinskih predela. Pravi sneg nas, po svemu sudeći, tek očekuje. 

Dok je saobraćaj na teritoriji Užica obustavljen za teretna vozila zbog snežnih padavina, u Sjenici je čak 17 sela ostalo bez struje. A kako javljaju meteorolozi, ovo je tek početak. 

- Krajem dana i tokom noći u Srbiji se očekuju obilnije snežne padavine. Palo bi novih 10 do 20 cm snega, na planinama i do 30 cm, a na planinama južne, jugozapadne i istočne Srbije lokalno do sutra i pola metra - napisao je meteorolog Đorđe Đurić.

On dodaje da se najmanje snega očekuje  na severu Vojvodine, od jedan do pet centimetara, a na jugu pokrajine od pet do 10 cm.

- Obilni sneg području Beograda doneće 10 do 20 cm snega do ponedeljka ujutro - kazao je on.

Prema procenama RHMZ-a, u sredu se očekuje delimično razvedravanje. Maksimalna temperatura u utorak i sredu iznosiće od 1 do 5 stepeni.

Od četvrtka biće hladnije, u toku jutra uz umeren i jak mraz.

Video: Snežni prekrivač dočekao jutros i Beograđane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA