≫ 

Najnovije upozorenje RHMZ-a: Pred nama su ledeni dani i ledena kiša, rašće i snežni pokrivač

Slabljenje padavina očekuje se danas pre podne i sredinom dana, ledeni dani nam slede od 15. do 20. januara

  • 2
Nacionalni park Fruska Gora Foto: Tanjug/NACIONALNI PARK FRUSKA GORA

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je jutros u 6 sati upozorenje u kojem se navodi da će danas u većini mesta padati sneg, pa će se skoro svuda povećati visina snežnog pokrivača, a upozorili su i na ledenu kišu koja će lediti pri tlu.

Slabljenje padavina očekuje se danas pre podne i sredinom dana.

- Ujutro na području Srbije u većini mesta umeren sneg, a na jugu i jugoistoku povremeno i kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu. U planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 40 centimetara, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje. U nižim predelima dalje povećanje visine snega za oko 10 centimetara, lokalno i više, osim Vojvodine, gde se očekuju slabije padavine (oko 5 centimetara snega) i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu - navodi se u upozorenju i dodaje:

RHMZ upozorenje sneg, ledena kiša Prinstkrin: RHMZ

- Na području Beograda povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 centimetara, a u brdsko-planinskom području na periferiji grada i za oko 20 centimetara. Slabljenje padavina očekuje se danas pre podne i sredinom dana.

Ovo upozorenje važi danas do 18 časova. 

U meteorološkoj najavi koja je takođe jutros u 6 sati objavljena, ističe se da nas od 15. do 20. janura očekuju ledeni dani.

RHMZ upozorenje ledeni dani Prinstkrin: RHMZ

- Od 11. do 15. januara na području Srbije očekuje se pretežno oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom, a na jugu Srbije danas (11.01.) i sutra (12.01.) uz sneg padaće i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu. Padavine će biti intenzivnije danas ujutro i pre podne , a u toku dana će oslabiti i biće povremene. Od 15.  do 20. januara  uslediće uglavnom suvo, ali veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 °C (ledeni dani) - navodi se u najavi RHMZ. 

Video: Snežni prekrivač dočekao jutros i Beograđane

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA