≫ 

Jelena je jedina žena ronilac Vojske Srbije i prva Šapčanka koja je plivala za Bogojavljenski krst

Postoji mogućnost da sledeće godine ode na školovanje u Grčku, koje traje osam meseci, za protivminskog ronioca

  • 4
Jelena Paunović, Šabac, žena ronilac Printskrin: RTS

U istoriji Vojske Srbije samo četiri žene završile su Vojnu akademiju rod rečnih jedinica i život posvetile rekama i brodovima. Jedna od njih, potporučnik Jelena Paunović iz Šapca ima samo 25 godina i jedina je žena ronilac Rečne flotile Vojske Srbije.

Jelena Paunović se od malih nogu bavila plivanjem, jedrenjem, veslanjem, osvajala medalje. Prva je Šapčanka koja je plivala za Bogojavljenski krst. Zbog sposobnosti i izuzetnih rezultata na Vojnoj akademiji, raspoređena je na zadatke u ronilačkoj četi.

- U vodi je zaista dosta mračno, ništa se ne vidi, ali ja sam uspela da na neki način izoštrim svoj vid i da ta sredina, iako je neprirodna, meni postane na neki način prirodna. Nemam strah, ali za to je takođe zaslužno veliko znanje koje sam dobila od kolega i to poverenje koje postoji među nama prilikom svakog zadatka - kaže potporučnik Jelena Paunović, ronilac Vojske Srbije za RTS.

Voli prirodu, dobru knjigu i svoju porodicu – ima dva brata koji se, takođe, bave vodenim sportom.

- Ja sam preponosna na nju. Mogu da kažem da je od malih nogu to njeno interesovanje i želja, da ne kažem prema vojsci, ali za uniformom se rano pokazala -  ističe Jasmina Paunović, Jelenina majka.

Jelena Paunović, Šabac, žena ronilac Printskrin: RTS

Jelenin radni dan počinje u pola šest i nezamisliv je bez treninga i talasa Dunava. Ovaj častan poziv, kaže, zahteva istrajnost i dobru kondiciju.

- Još od ranog detinjstva majka mi je usadila radne navike, koje je Vojska samo potvrdila i moram da kažem da uspeha nema bez reda, rada i discipline. Postoji mogućnost da sledeće godine odem na školovanje u Grčku koje traje osam meseci za protivminskog ronioca - navodi Jelena.

Devojčicama koje žele da služe domovini Jelena poručuje da veruju u sebe i budu hrabre na putu do ostvarenja ciljeva.

Video: Ona je žena pilot helikoptera: Lidija Petrović ponosno stoji rame uz rame sa muškarcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    11. januar 2021 | 08:17

    Bravo Jeco

  • Ziva bila

    11. januar 2021 | 09:43

    Svaka cast, zemljakinjo!

  • Bravo

    11. januar 2021 | 21:54

    Svaka cast za ovakvu izuzetnu devojku, ovo je pravi primer za ugled svima ! A ne sponzoruse i pijandure po splavovima. Jelena svaka cast !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA