≫ 

Ovako izgleda prijava za vakcinaciju putem portala eUprava u 14 koraka: Potrebno je minimum 5 minuta

Prijava za vakcinaciju putem ovog portala počela je danas

  • 55

Zainteresovani za vakcinaciju protiv korona virusa u Srbiji, od danas se za vakcinu mogu prijaviti preko portala eUprava. Procedura je jednostavna a da bi se prijavili za vakcinaciju potrebno je minimum 5 minuta. U svakom momentu svako ko krene da popunjava ovu prijavu od nje može i da odustane ili da svoje iskazano interesovanje promeni ili obriše.

Da biste pokrenuli ovu uslugu nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprava.

Mi smo popunili prijavu, a evo kako to izgleda korak po korak.

1. Prvo uđete na sajt eUprave.

2. Zatim u gornjem levom uglu kliknete na odeljak Usluge.

3. Izaberete kategoriju zdravlje.

4. Zatim kliknete na podkategoriju COVID 19.

5. Kada uđete u tu podkategoriju, izaberite odeljak "Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19".

6. Tada će se pojaviti tekst, a omogućen je i tonski zapis.

U ovom delu se objašnjava kako se popunjava upitnik, kao i da se njegovim popunjavanjem iskazuje interesovanje da primite vakcinu protiv COVID-19. Ističe se da se popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne daje saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje. Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara i ukoliko se odlučite da se vakcinišete taj dokument ćete tamo potpisati.

7. Zatim na istoj strani, nakon što ste pročitali ponuđeni tekst i pravila, kliknete na zeleno polje u levom gornjem uglu "Pokreni uslugu".

8. Na sledećoj stranici vam se pojavljuje pravougaonik, takođe, zeleni, sa "Podnesi zahtev" . Kliknite na njega. 

9.  Klikom na "podnesi zahtev" dolazite do upitnika. U njemu navodite državljanstvo, JMBG broj, ime i prezime, adresu elektronske pošte, broj mobilnog telefona, brog fiksnog telefon i odabir lokacije gde želite da primite vakcinu.

10. Takođe, na istoj strani, izjašnjavate se da li želite da primite bilo koji tip vakcine za koji Agencija za lekove i medicinska sredstva potvrdi bezbednost, efikasnost i kvalitet i izda dozvolu za upotrebu leka, ili isključivo vakcinu određenih proizvođača za koju je, takođe, Agencija potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izda dozvolu za upotrebu leka.

11. Ukoliko se odlučite za drugu varijantu, ponudiće vam se 5 vakcina, a vi treba da izaberete koju biste želeli:

a) Pfizer-BioNTech

b) Sputnik V

v) Sinopharm

g) AstraZeneca

d) Moderna

12. Zatim je potrebno da odgovorite da li imate neko od specifičnih oboljenja, a ukoliko ih imate, potrebno je da označite neke od navedenih. 

13. Za kraj, potrebno je i da se izjasnite da li zbog zdravstvenih problema ne možete da izlazite iz kuće ili stana.

14. I dolazite do kraja, kada je na ovoj istoj stranici potrebno da kliknete zeleno polje u donjem desnom uglu "podnesi zahtev", ili crveno "odustani".  

Kako ćemo znati kada je naš termin za vakcinaciju?

- Nakon što iskažete interesovanje, putem imejla i SMS-a bićete obavešteni o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije a koji definiše Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut“.

Da li možete da popunite upitnik i za bliže članove porodice?

- Da, ovaj upitnik možete da popunite i za bliže članove vaše porodice. Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član vaše porodice nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu saopštila je da je ovo prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Insitut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović“ Batut.

Oni su naveli i da od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći, takođe, da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19. 

Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice.

Potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kojeg popunjavate uslugu, nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Video: Brnabić: Do kraja nedelje na Sajmu prvi punkt za masovnu vakcinaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NE NE NE...👎👎👎

    11. januar 2021 | 10:35

    Sami se pelcujte,jel treba svake godine 3 puta da nas vakcinisite?Vakcina pokriva mozda jedva 6m i posle vakcine ljudi su dokazano bili zarazeni..sta reci?Lazete nas,sami se vakcinisite..

  • Dača

    11. januar 2021 | 10:27

    I baš stari kojima je vakcina i najpotrebnija znaju se registrovati i inače su vični kompjuteru i netu? Pa još slabovidni...

  • Неки тамо

    11. januar 2021 | 09:57

    Ја се вакцинишем сваки дан рубиновом вакцином, мени то довољно 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA