Vatrena stihija u Malom Bajmoku za nekoliko minuta sve odnela: Baka i unuk ostali bez ičega

Vatrogasci su došli vrlo brzo,  požar je ugašen bez većih problema

  • 1
Pozar, kuca, subotica Baka i unuk ostali bez krova nad glavom Foto: subotica.com

U porodičnoj kući u Malom Bajmoku 9. januara došlo je do požara. U tom trenutku u njoj su boravili starija gospođa, njen unuk i ćerka. Nije bilo povređenih ali je velika materijalna šteta.

Samo jedan trenutak bio je dovoljan da Marcela Stantić (68) ostane bez krova nad glavom. Požar koji je u subotu oko 18 časova buknuo u njenom skromnom domu u Kosmajskoj ulici, u kome živi sa ćerkom i četvorogodišnjim unukom, progutao je bukvalno sve i ostavio ih na ulici, piše subotica.com.

- Sve se odigralo jako kratko. Otišla sam napolje po drva, a unuk je nešto ubacio u peć. Vratila sam se posle samo nekoliko minuta i videla da gori kauč pored šporeta. Pokušala sam da ugasim vatru, ali se ona brzo širila po ćebadima i zavesama. Kada sam videla da ne mogu ništa da učinim, uzela sam da spasim dete, obukla ga i iznela ga napolje - priča Marcela, još uvek sva u šoku.

Vatrogasci su došli vrlo brzo,  požar je ugašen bez većih problema. Međutim, vatrena stihija odnela je sve što je ova porodica imala. U pepeo je pretvoreno sve od poda do plafona.

Imamo nešto malo stvari, što smo uspeli da uzmemo i u čemu smo bili. Ostalo je sve uništeno. Inače nas troje živimo od moje penzije koja je 28 hiljada dinara. Ćerka mi ne radi, dete raste, nije nam lako, a sada smo ostali bez ičega. Privremeno smo kod starije ćerke, a gde ćemo posle stvarno ne znam - u suzama će baka.

Dom bake Marcele nema kupatilo, ima tri prostorije i hodnik na ulazu. U dvorištu je deo gde je živina, ali dotle požar nije stigao.

Jako mi je teško sve ovo da gledam. Odem da nahranim živinu i ne mogu da smirim suze. Od našeg doma ostao je garež. Bar da imamo negde privremeno da se smestimo, to bi nam sada najviše značilo - teškog glasa kaže baka.

Baki i njenoj porodici je svaka pomoć dobrodošla. Najhitnija je sanacija kuće i privremeni smeštaj za njih. Svi koji žele da pomognu mogu ti da učine uplatom, u skladu sa mogućnostima, na račun 205-9001001870059-06 (Komercijalna banka) ili kontaktiraju Marcelu putem telefona 060/30-51-018.

Video: Požar u apartmanima na Zlatiboru, gosti nisu bili u sobama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GS

    12. januar 2021 | 12:59

    Jel znaju ljudi da postoji i osiguranje ili traže pomoć i kad treba i ne treba,uvek od nekoga i nešto očekivati a ništa ne dati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA