≫ 

Poslednja najava RHMZ-a: Dolaze ledeni dani. Evo kada počinju i koliko će trajati

Temperatura će pasti i do -10

  • 20
Zima, sneg u Beogradu Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Republički hidrometeorološki zavod najavio je dolazak ledenih dana za predstojeći vikend i početak sledeće sedmice.

Kako je objavio RHMZ, tada se očekuje veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod nula stepeni.

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo, dok se u ostalim predelima ponegde očekuje provejavanje snega. Maksimalna temperatura u četvrtak od 0 do 5 stepena, a u petak od 0 do 3.

Za vikend i u ponedeljak ledeni dani. Minimalna jutarnja temperatura biće ispod -10, a maksimalna dnevna ispod nule. Od utorka otopljenje.

U Beogradu narednih dana promenljivo oblačno, do petka uz provejavanje slabog snega. Za vikend i u ponedeljak ledeni dani. Maksimalna temperatura biće ispod nule. Od utorka otopljenje.

Što se vodostaja tiče, na Limu vodostaji će biti u stagnaciji naredna 24 časa i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.

Na Južnoj Moravi kod Aleksinca vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granice vanredne odbrane od poplava.

Kod hidrološke stanice Mojsinje vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava.

Video: Sneg napravio potpuni haos u Prijepolju: Zavejani putevi i 500 domaćinstava bez struje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Хрвоје

    13. januar 2021 | 07:48

    Напокон зима. Искористимо ове хладне дане за шетање напољу.

  • Najveselija

    13. januar 2021 | 09:17

    Šta očekivati nego mraz i sneg u januaru. Pamtim ja i veći sneg do pojasa. Niko nije kukao. Šta je ovo sad? Oćete na plažu u januaru?

  • Jasna

    13. januar 2021 | 08:40

    Zamisli u Januaru minus... sta cemo sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA