Manje igračaka, a više zdravlja i ljubavi: Deca sa juga Srbije Deda Mraza mole da odnese koronu

Na konkursu "Čestitka za Deda Mraza", koji je raspisao Dom kulture u Brestovcu u decembru pristiglo je puno radova predškolaca i mlađih školaraca sa teritorije Jablaničkog okruga

  • 0
Pismo Deda Mrazu Foto: Facebook/Дом Културе Брестовац

"Dragi Deda Mraze, u jednoj strofi ću ti reći sve. Odnesi koronu odavde što pre. Da skinemo maske, molim te. Učini da nam se osmesi ponovo vide. I da nam sve od ruke ide".

Ovo je pismo jedne devojčice, koja je napisala pismo Deda Mrazu. Ne treba joj ništa više, samo da nema korone! I nije jedina koja je izrazila baš takvu želju.

Deca su, izgleda, shvatila da je ove godine svima, pa i Deda Mrazu teško da prikupi neke skupe i lepe poklone. Nadaju se da, kad već ne može da pošalje sa Severnog pola kojekakve igračke i đakonije, zdravlje sigurno može. Ipak je on deka koji nosi sreću.

"U 2021. godini želim da budem zdrav, ja i moja porodica, da nikad više ne budemo u izolaciji, jer tada nisam mogao da se igram sa drugarima. Dobro sam dete, puno volim mog brata Andriju i ako dobijem paketić podeliću ga sa batom <3", napisao je jedan dečak.

Ova pisma najmlađih sa juga Srbije na svojoj fejsbuk stranici objavio je Dom kulture Brestovac, a najlepša pisma su nagrađena.

- Na konkursu "Čestitka za Deda Mraza", koji je raspisao Dom kulture u Brestovcu u decembru pristiglo je puno radova predškolaca i mlađih školaraca sa teritorije Jablaničkog okruga. Deca su se složila da je ove godine zla veštica Korona sprečila Deda Mraza da ih pozove uzmu paketić, pa je on odlučio da nagradi tri najzanimljivije čestitke i deci poštar donese paketiće na kućnu adresu. Najzanimljije čestitke nacrtali i napisali su Ena Perić, učenica 2. razreda OŠ "Josif Kostić" iz Leskovca, Viktorija Milošević, učenica 1. razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Lebana i Mila Mišić, učenica 2. razreda OŠ "Svetozar Marković" iz Leskovca - objavio je na svojoj fejsbuc stranici Dom kulture.

Dakle, korona je za decu, definitivno i nažalost bila u prvom planu. Ta pošast bila je glavna tema u kući, na ulici, u školi... Učili su od kuće, manje se viđali sa drugarima, išli u igraonice i na terene... Roditelji su imali težak zadatak da deci objasne da 2020. godine nije moglo da se živi kao pre i da je za to kriva korona. Pa, ne čudi što im je najveća želja da upravo ona prođe.

"Nadam se da te korona neće sprečiti da mi doneseš poklone", deo je pisamca jednog deteta koje je čekalo paketić od Deda Mraza.

A jedan dečak želeo je samo da upozna Deda Mraza i sa njim popije sok. E sad, kad već dolazi, jednu sitnicu bi ipak mogao da ponese.

"Dragi Deda Mraze, piše ti Filip iz trećeg razreda. Pošto sam dobio poklone za Novu godinu od mame i tate, ništa mi više ne treba od igračaka. Mada se uvek pitam kako tata nije tu kad mi donosiš poklone, sledeći put bih voleo da svi zajedno sednemo i popijemo po jedno piće za zdravlje i sreću. Poklone odnesi onima kojima su potrebniji. PS: Kad smo već kod poklona, mogao bi da mi doneseš jedan dres Liverpula, čisto da ne dolaziš badava."

Jedno pismo bilo je jako tužno. Devojčica je napisala samo jednu želju.

"Dragi Deda Mraze, ja sam Teodora. Moja želja je da moja drugarica što pre ozdravi. Jako je bolesna. I da ne zaboravim, srećna ti 2021. godina".

Da je bolesti definitivno treba da ostanu u 2020. godini najbolje pokazuje pismo još jedne devojčice koje se odnosi na baku.

"Dragi Deda Mraze, ove godine želim da moja baka ozdravi i da mogu da idem kod nje na krofne"

Pa, da uzdravlje jedemo krofne sa našim bakama i ne mislimo više na koronu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA