≫ 

Branislav (75) zbog snega 5 dana nije mogao iz kuće: Sirotom deki konj i pas jedina porodica

"Posle pet dana uspeo sam da stignem do štale i kada sam video da je konj još uvek živ mnogo sam se obradovao jer je on jedina porodica koju imam"

  • 10
Branislav, Ivanjica Branislav sa volonterom Crvenog krsta / Foto: Infoliga Ivanjica

- Sunce me je ogrejalo kada sam vas video na vratima. Pet dana sam u ovoj sobi, ne mogu da izađem, sneg me zarobio skroz.

Tim rečima 75-godišnji Branislav Marković iz ivanjičkog sela Klekova kod Močioca dočekao je volontere Crvenog krsta, koji su juče, posle višečasovne borbe sa snežnim nametima, uspeli da stignu do njegove kuće i dopreme mu neophodne lekove, piše Infoliga Ivanjica.

Deda Branislav kreće se uz pomoć štaka, pa mu je život i bez ovih vanrednih uslova jako težak. Jedva uspeva da obezbedi osnovno za život i zbrine svoje jedine prijatelje u višekilometarskom okruženju- psa i konja.

Sa suzama u očima priča kako pet noći nije mogao da spava jer nije bio u mogućnosti do ode do štale i nahrani i napoji svog konja.

- Do prve kuće mi je nekoliko kilometara, tako da nema ko da mi pomogne kada me sneg zaveje. Evo, posle pet dana uspeo sam da stignem do štale i kada sam video da je konj još uvek živ mnogo sam se obradovao jer je on jedina porodica koju imam - priča tužno ovaj stari čovek, koji živi u bespuću ivanjčkih planina, sam bez igde ikoga.

Volontere Crvenog krsta ni sneg ni mraz ovih dana nisu sprečili da pomoć dopreme i do najudaljenijih ivanjičkih sela. U zavejanim domaćinstivima pretežno žive stari i nemoćni ljudi, koji bez tuđe pomoći ne bi mogli da izdrže sa dovoljnim zalihama hrane i lekova čitavu zimu. Zato su ekipe Crvenog krsta svakog dana na terenu, a pored, namirnice donose topao zagrlja i utešnu reč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA