≫ 

Oduvek želeo da postane srpski oficir: Filip je bio đak generacije, takmičio se iz prirodnih nauka

"U njegovoj porodici vera u Vojsku Srbije je usađena generacijama"

  • 12
Filip Tošić Foto: Facebook/Небојша Стефановић

Filip Tošić student je četvrte godine Vojne akademije. Prethodno je završio Vojnu gimnaziju. Iz osnovne škole izašao je kao đak generacije. Još u detinjstvu spoznao je ljubav prema prirodnim naukama. Sa takmičenja je donosio nagrade, a svoje umeće odlučio je da stavi na raspolaganje Vojsci Srbije.

Odlučio se za studijski program Vojnoelektronsko inženjerstvo, piše na svom Fejsbuk nalogu ministar odbrane Nebojša Stefanović hvaleći se istaknutim pojedcnima među članovima Vojske Srbije.

- Kadet Filip Tošić četvrta je godina Vojne akademije, studijski program Vojnoelektronsko inženjerstvo, smer Raketni sistemi.

Sa šest godina deda ga je naučio da igra šah. Zahvaljujući njemu, razvio je logiku i kritičko razmišljanje i naučio da nikada ne odustaje.

U osnovnoj školi otkrio je afinitete prema prirodnim naukama. Najviše uspeha imao je iz matematike, te je od 4. razreda, pa sve do kraja gimnazije, uvek osvajao prva ili druga mesta na okružnim takmičenjima, a na republičkim pohvale. Takmičio se i iz fizike i hemije, gde je dolazio do okružnog, odnosno međuokružnog nivoa.

Osnovnu školu je završio kao đak generacije, a nakon toga upisao je Vojnu gimnaziju.

Za smer vojnoelektronskog inženjerstva na Vojnoj akademiji odlučio se kako bi iskoristio sva prethodna interesovanja i jednog dana na naučnom polju pomogao u unapređivanju sredstava u sistemu odbrane.

U njegovoj porodici vera u Vojsku Srbije je usađena generacijama i to je jedan od razloga zbog kojih se od malena opredelio da postane oficir Vojske Srbije. Vi ste snaga naše Srbije! - stoji u Stefanovićevoj objavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    17. januar 2021 | 09:08

    Kad od septembra pocne da radi imace platu 550 eu. I onda ce kao i sve njegove kolege mladi inzinjeri da ode iz vojske jer za tu platu nece imati od cega da plati privstno stan i da prezivljava. To su cinjenice danasnjeg stanja u vojsci. Pobegose nam mladi inzinjeri iz vojske. A nasi ministri se hvale kadrovima ne borrci se da ih zadrze.

  • Nina

    17. januar 2021 | 09:01

    BRAVO! Svaka čast! Momak i po'!

  • teta

    17. januar 2021 | 07:35

    Bravo momcino! Dok tvoji vrsnjaci zive na maminom loncu i od babine penzije idu u kladionice. Uspeh je pred tobom, ziv bio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA