≫ 

Vakcinacija prosvetnih radnika počinje 20. januara, prvi dan školske godne protiče nesmetano

Ministar prosvete pozvao je sve zainteresovane zaposlene da se izjasne na portalu eUprava

  • 1
Vakcinacija zdravstvenih radnika u bolnici Narodni front Foto: Tanjug/Strahina Aćimović

Vakcinacija prosvetnih radnika počeće od srede, 20. januara, najavio je danas Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ružić je pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu eUprava za imunizaciju kako bi se realizovao plan vakcinacije.

- U sredu će početi vakcinacija i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom od virusa Kovid 19 - rekao je Ružić i dodao da je imunizacija jedini način da se ova pošast zaustavi.

Zaposleni u prosveti, pored zdravstvenog sistema, navodi ministar, važan su deo za funkcionisanje društva i jasno je zašto su i oni prioritet.

- Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu -  rekao je Ružić, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

On je naveo da se svi u vaspitno-obrazovnom sistemu trude da nastava bude dostupna svim učenicima, kao i da se održi njen kvalitet, ali da je cilj da se nastavni proces što pre normalizuje.

Prijava putem portala eUprava je prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut".

Prosvetni radnici koji su se izjasnili za imunizaciju će dobiti informaciju o terminu i mestu vakcinacije.

Nastava se odvija nesmetano

Nastava prvog radnog dana u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine odvija se nesmetano i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. U svim osnovnim i srednjim školama obrazovno-vaspitni rad se ostvaruje po odgovarajućim modelima, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Zbog vremenskih neprilika i neprohodnih puteva u pojedinim izdvojenim odeljenjima škola u ruralnim sredinama u oblasti Sjenice i Novog Pazara, kao i okolini Zaječara i Leskovca nastava se održava na daljinu. Takođe, u okviru planiranih projekata, u tri škole učenici privremeno pohađaju nastavu na daljinu zbog adaptacije i sanacije školskih objekata. Navedene ustanove dobile su saglasnost na izmene operativnog plana obrazovno-vaspitnog rada.

Zahvaljujući brzom reagovanju nadležnih školskih uprava, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dežurnih servisnih ekipa svi kvarovi na elektro i grejnim instalacijama biće otklonjeni u najkraćem roku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    18. januar 2021 | 16:06

    Vakcinacija u Srbiji ce srecom da dozivi potpuni fijasko.Vakcinisace se 20-25 % stanovnistva, sto je prilicno daleko od 80-90 % koliko bi razni doktori, pa i politicari hteli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA