≫ 

Brnabić se oglasila povodom slučaja Aleksić: "Apelujem da podržimo žene, neka sudovi kažu svoje"

Još jednom apelujem sve u našem društvu, da pružimo podršku tim devojkama i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja i damo prostora pravnoj državi, da sudovi kažu svoje - rekla je predsednica Vlade Srbije

  • 26
Ana Brnabić, Miroslav Mika Aleksić Foto-montaža: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević, Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Moramo pružiti podršku devojkama, ali i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić, komentarišući slučaj glumice Milene Radulović i ostalih devojaka koje su prijavile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

- Još jednom apelujem sve u našem društvu, da pružimo podršku tim devojkama i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja i damo prostora pravnoj državi, da sudovi kažu svoje. Mislim da je ovo izuzetno teška, kompleksna i emotivna tema i svi treba da napravimo pauzu, uzdržimo se od loših komentara i sa pažnjom pratimo razvoj događaja - izjavila je predsednica Vlade u jutarnjem programu tv Prve.

Kao što je poznato, Milena je prva javno optužila Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, a navodni zločin se ponavljao.

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, uhapšen je u nedelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, a posle saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor od 30 dana.

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao 5 svojih učenica.

Posle Milene, Aleksića su prijavile još 4 devojke, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Za krivično delo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloletna, Krivičnim zakonikom zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloletne osobe i deteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

- S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KU

    19. januar 2021 | 11:02

    Zar nije dovoljna policija i pravosuđe nego treba i politika da se umeša,dovoljno je samo da zakon kaže svoje.

  • Veca

    19. januar 2021 | 11:02

    Samo smo i nju cekali da ona sta prozbori

  • Naj

    19. januar 2021 | 10:57

    Da li je ostao jos neko da se javi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA