7 godina, čim padne sneg, Vojo uradi za decu genijalnu stvar: Traktorom vuče vozić sanki

Snežna avantura žitelja Radaljevog Polja svake godine sve je brojnija

  • 11

Radaljevsko polje kod Ivanjice okupirali su mališani u nesvakidašnjem običaju koji već sedam godina neguju tokom praznika, prenosi Infoliga.

Ove godine su sa nestrpljenjem očekivali snežne padavine kako si se u koloni sanki dugoj oko pedesetak metara provozali krajem.

Na čelu je traktor koji razdraganu dečicu polako vuče u tradicionalnoj prazničnoj vožnji nakon koje uživaju uz čaj i slatkiše a roditelji uz kuvano vino i vruću rakiju.

Snežna avantura Radaljevaca svake godine sve je brojnija, a pokretač ovog nesvakidašnjeg druženja je Vojo Tošović koji kaže da mu je najveće zadovoljstvo na ovakav način započeti godinu.

A u vožnji je sa radošću učestvovao i sveštenik Aranđel Petrović. Kako kaže, sreća je da u ovom mestu ima mnogo dece, primera radi, za Detinjce se u crkvi okupi i do 70 dece.

Kako kažu, dolaze i deca iz okolnih mesta, a sad se već i sami dogovaraju preko društvenih mreža, a Voja, čim padne prvi sneg, zapitkuju kad će da se voze.

Roditelji su presrećni jer smatraju da je ova vožnja način da deca zavole zimu i ožive čari promrzlih prstića, crvenih nosića i beskrajne radosti na snegu. A kako se vidi na snimku, sa mlađom decom na sankama sede i roditelji, da i oni ožive sećanje na detinjstvo, a veseli "vozić" prate i radoznali kučići.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasiljebic

    20. januar 2021 | 19:41

    Bravo majstore i djeco samo se sankajte i uzivajte

  • Boža zemunac

    20. januar 2021 | 20:04

    ŽIV BIO VOJO.

  • Novi Sad

    20. januar 2021 | 19:22

    Ziv bio Vojo! Predivna, zaboravljena, zabava za decu. Uz Arandjela i tebe i Bog je sa vama!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA