≫ 

Otkrivamo da li bi i kada surogat majčinstvo u Srbiji moglo biti legalizovano, od koga i čega zavisi

 ≫ 

* Odlukom Vlade 2019. godine prestala da postoji Komisija za izradu Građanskog zakonika, ali iz Udruženja pravnika tvrde da je rad nastavljen * Iz Ministarstava za brigu o porodici i demografiju kažu da ozakonjenje surogat majčinstva nije u planu * Pitanje multiresorno, iz nekoliko ministarstava kazali da su nenadležni

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ja
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ANJA

    16. februar 2021 | 21:11

    Podrzavam temu ako je majka surogat svesna svoje uloge da samo,,nosi,,dete.Najbolje bi bilo da je surogat majka neko iz uže porodice.Isto tako trebaju supruznici biti svesni da deca ne utiču na očuvanje braka.

  • Невена

    31. januar 2021 | 12:01

    И хоће ли Њемице, Швеђанке, Аустријанке, Холађанке, Енглескиње куповати од изабраних и незапослених "лудих жена" са наших простора материце?! Легална трговина дјецом и људским органима е то је и ништа друго ово зло!!! Зауставите то!!! Нека иду у Украјину они који би са животима да тргују!

  • Kristina Savic

    31. januar 2021 | 11:20

    Svako ima pravo da bude roditelj, ne moze to niko nikom da brani. Znate li koliko zena se rodi bez materice, koliko zena ostane bez materice zbog bolesti ili jednostavno ne mogu da iznesu trudnocu, mnogo mnogo zena ima trenutno u dobi kada treba vec da budu majke, a da ne pricam o onim zenama koje su prosle 5o godina i nisu uspele i izgubile su svaku nadu. Da vas ista muka pogadja, vas ili sutra vasu cerku da li bi isto bili protiv ove vrste medicinskog cina koji je ujedno i ljudski jer ne moze bas svako biti surogat bez obzira kolika je novcana motivacija, to su zene koje pre svega u sebi zele nekom da ostvare san, i zbog toga se dobro osecaju, ne ozemo samo usko gledati.Ovaj problem razumeju samo oni koji prolaze kroz tu borbu. Zabranom ovog zakona zene neko je lisen prava da bude roditelj, I nemojte pominjati Boga, on svakom daje svoju borbu, procitajte bibliju i tamo se pominje radjanje za drugog. Ako vas ova tema ne dotice licno ne mesajte se, jer mozda bas Vi imate cerku koja ce jednog daaa saznati da ne moze biti majka, i da mozda postoji nacin ali ga u nasoj zemlji brane. Valjda imamo ljude koji su skolovani i koji ce surogat materinstvo razmotriti i urediti tako da na njega imaju pramo i mogucnost muskarac i zena koji nemaju drugi nacin da dobiju dete. A nije mali broj tih ljudi. NE OSUDJUJTE, AKO NE RAZUMETE I BOLJE NE DAO BOG NIKAD NI DA OSETITE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA