≫ 

Dr Kisić otkrila da li je u Srbiji još neko zaražen novim sojem korona virusa

U zemlji vakcinisano 415.000 ljudi

  • 7

Na pitanje da li je zabeležen još neki slučaj novog britanskog soja korona virusa, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević na današnjoj konferenciji posle sednice Kriznog štaba rekla je da se od maja prošle godine vrše ispitivanja.

- Studija molekuralne karakterizacije virusa se radi od maja u našoj zemlji. Od tada se po nasumičnom izboru radi ispitivanja karakteristika ovog virusa u našoj zemlji, prate se sve promene. On je, kao što ste obavešteni, prošle subote prvi put detektovan na teritoriji naše zemlje - kaže dr Kisić.

- Nije ništa neobično, moglo se očekivati. Bitno je da se krug zatvorio, ali to je nešto što će nas sigurno očekivati u narednom vremenskom periodu - dodala je.

Dalje je rekla da vakcine utiču i na taj soj virusa.

- Analize su pokazale da se promene ne odražavaju na sastav vakcina i njihovu efektivnost - rekla je.

Na današnjoj konferenciji istakla je i da je vakcinisano nešto više od 415.000 ljudi, od kojih je troje prijavilo teške neželjene reakcije. Ipak, napominje da niko nije bio životno ugrožen.

Video: Odlučeno da li će biti popuštanja mera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    29. januar 2021 | 11:41

    Koliko vidim doguraćeš do premijerskog mesta.

  • Map

    29. januar 2021 | 10:57

    Dr Kisic bi trebala da se uhvati svoga posla za sta je ministarka a da se make staba jer radnici su ovda ugrozena kategorija posebno oni kod privatnika

  • Ajoj

    29. januar 2021 | 10:44

    Pa prvi su se vakcinisali englezi, normalno da ce se tamo pojaviti 'novi virus' i zvati britanski hahaha dok je kineski trajao koliko i sve made in china, nadajmo se da ovaj nece biti dugovecan ko eng kraljica hihihi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA