Drama u selu na Pešteru: Pokojnika nosili na leđima dva kilometra da bi ga sahranili, čekali 3 dana

Za meštane pešterskih sela ovo je izuzetno teška zima, jer je osim pod snegom skoro potpuno provode i bez električne energije

  • 27
Pešter, sneg Foto: Rina.rs

Dubok sneg okovao je sela na Pešterskoj visoravni i napravio meštanima velike probleme. Iako navikli na teške uslove, meštane Vrbnice u Mesnoj zajednici Bare zatekla je nesvakidašnja drama jer komšiju, koji je preminuo, uspeli su da sahrane tek treći dan od njegove smrti i to noseći ga na rukama.

- Najpre snegovi, a onda se put osuo na dva mesta i zatrpao skroz prilaz ka seoskom groblju. Zvali smo pomoć iz opštine Sjenica, došao je mašinista koji je očistio pet do šest metara puta, a onda se okrenuo i otišao ostavivši još jedno četiri metra, koje je odbio da očisti iz nama neverovatnih razloga. Nismo imali drugog izbora već da pokojnika stavimo na leđa i na smenu nosimo dva kilometra do seoskog groblja - rekao je za Rinu Miloje Cvijović iz sela Vrbnica.

Pokojnik je sahranjen tek pred sam mrak, a ovaj nemio događaj još više je rastužio porodicu i komšije.

Za meštane pešterskih sela ovo je izuzetno teška zima, jer je osim pod snegom skoro potpuno provode i bez električne energije.

- Prepušteni smo sami sebi, ne žalimo se, ali u ovakvim situacijama smo zaista očajni i potrebna nam je pomoć nadležnih. Kod nas je kao u 16. veku, do prodavnice idemo na konjima, umrle nosimo na leđima da bi ih sahranili. Mnogo je teško živeti na ovakav način - kaže Miloje.

Meštani ovog dela Peštera uputili su molbu nadležnima da im pomognu u ovakvim situacijama, jer kako kažu, zbog sličnih problema i kada je najteže, prepušteni su sami sebi, piše Glas Zapadne Srbije. Samo u poslednjih 15 dana skoro sedam su bili bez električne energije.

Pogledajte prilog Glasa Zapadne Srbije:

Video: Nova Varoš: Zbog snega uvedena vanredna situacija u 7 mesnih zajednica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    30. januar 2021 | 09:27

    Najnesposobnija opstinska vlast do sada, drzavo reaguj.. Ugnjetavaju nas Srbe

  • Ohh

    30. januar 2021 | 09:34

    Bruka od drzave!

  • Rade

    30. januar 2021 | 10:17

    Pa da u BG-u za tili čas izađe kaže Vesić 250 kamiona da čisti ulice, pošalji bar jedan tamo gde je zavejano ej!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA