≫ 

Snimljen prizor iz filmova strave u Nišu: Čovek čuva na desetine pacova usred grada, narod zgrožen

Snimak je gradonačelnici Niša poslao jedan od stanara tog dela grada u nadi da će se ovoj pošasti stati na kraj

  • 22

Jedan Nišlija zgrozio je čitav grad nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svom FB profilu podelila snimak na kojem se vidi da odgaja čopor pacova. U improvizovanom objektu koji se nalazi u gusto naseljenom delu Niša, ovaj čovek je iz samo njemu jasnih razloga odlučio da kao kućne ljubimce drži na desetine ovih štetočina.

Snimak je gradonačelnici Niša poslao jedan od stanara ovog dela grada u nadi da će se ovoj pošasti stati na kraj.

- Hvala svim sugrađanima koji prijavljuju razne probleme na terenu, pa i Nišliji koji mi je upravo prosledio klip! Čuvaju pojedinci u gradu ukrasne kokoške, razne kućne ljubimce, ali da neko hrani pacove i čuva ih usred grada, u šumarku u širem centru, reklo bi se neverovatno! Ali na žalost, jeste tako – napisala je Sotirovski na svom profilu.

Niška gradonačelnica kazala je za Telegraf da će grad ovim povodom hitno reagovati, s obzirom na opasnost koju glodari predstavljaju jer, osim što su štetočine, prenosioci su i zaraznih bolesti.

"Ovo je zaista katastrofa!"

- Taj objekat je podignut na gradskoj parceli, tu boravi čovek koji pacove usred bela dana hrani hlebom. Već u ponedeljak će na teren izaći nadležne inspekcijske službe, objekat će biti uklonjen i biće izvršena detaljna deratizacija. Ovo je zaista katastrofa, kao Nišlijka zaista sam bila iznenađena da se ovako nešto dešava u centralnoj gradskoj opštini koja je gusto naseljena – rekla je Sotirovski.

Ona je ukazala da postoji problem i sa propisima koji regulišu ovu materiju, jer su stari dvadesetak godina, a neki od njih se zloupotrebljavaju.

- Zahvaljujući propustima u tom normativnom okviru, imamo slučaj da čovek u centru grada čuva „ukrasne“ kokoške. Zato pozivam građane da zajedno delujemo preventivno, da ukazuju na probleme koje uoče da bismo odmah reagovali i rešavali ih – kazala je gradonačelnica Niša.

"Dobro kugu nismo dobili"

Njen post je za kratko vreme dobio veliki broj reakcija, a Nišlije su ostavile brojne komentare izrazivši jednodušno zgražavanje nad ponašanjem svog sugrađanina.

"Malo nam korone, ako se ovo radi u gradu, dobro kugu nismo dobili! Bravo za komšiju koji je smeo da to snimi i prijavi. To je građanska svest, zahvalite mu umesto svih nas", "Strašno, zaraza, ovo je za verovali ili ne! Svi znamo šta su pacovi, kojom brzinom se razmnožavaju, kolike bolesti prenose. Ovo svakako nije čuvanje, nije afinitet, nego neka boleština u glavi",  neki su od komentara.

Video: Gledajte i verujte: Vama se gade, a on osim četiri pacova nema nikoga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    31. januar 2021 | 11:29

    Mozda covek razvija biznis ,gaji I dobro ih uhrani I onda isporuka kinezima sirom Srbije a nije iskljucen ni izvoz za Kinu 😄😄😄.

  • delija CH

    31. januar 2021 | 11:19

    Sprema ih za napad na grad, kao u američkom filmu...

  • Lejla

    31. januar 2021 | 11:22

    Miš i zmija najodvratnije životinje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA