≫ 

Kon se pojavio na televiziji sa podignutom maskom, iako se vakcinisao: Objasnio zašto je to važno

"Ja već sada mogu da kažem da je nemoguće razlikovati nekog da li je vakcinisan ili nije"

  • 30
Predrag Kon Printskrin: TV Pink

U večerašnjoj emisiji Hit Tvit, dr Predrag Kon se kao gost pojavio - sa maskom preko lica. Iako je ovaj lekar ranije u TV studijima i tokom govora katkad skidao masku, govoreći da postoje uslovi za to, sada ju je stavio i to uprkos tome što je vakcinisan. Ili, baš zbog toga.

- Nosite masku još uvek, vi ste vakcinisani, gosti su vakcinisani i verovatno revakcinisani. Na pristojnoj smo udaljenosti. Je l' ta maska zaista neophodnost ili to i dalje šaljete poruku gledaocima da opasnost nije prošla i dokle je potrebno slati tu poruku - upitala je voditeljka.

Odgovor je bio kratak i jasan.

- I dalje treba slati poruku, i dalje treba neprekidno upozoravati da je virus i dalje sa nama. Mi jesmo vakcinisani, ja za sebe znam i da imam imunitet. Međutim, nošenje maske u zatvorenom prostoru je nešto što je zvanično na snazi. Mi jesmo na pristojnoj udaljenosti, jeste ovo TV studio, ali bez obzira na to ja ne razmišljam samo neposredno o nama ovde prisutnima nego o vašim gledaocima -  rekao je Kon.

"Dokle?", upitala je voditeljka, misleći na to dokle ćemo morati da živimo sa maskama.

- To će biti pitanje koje će se dalje postavljati ili će postavljati pitanje oni koji su vakcinisani kad uđu u gradski prevoz. Ja već sada mogu da kažem da je nemoguće razlikovati nekog da li je vakcinisan ili nije, to je jedna stvar, u smislu solidarnosti, verovatno će to i dalje biti neophodno u zatvorenom prostoru. A kada će se spustiti, to zavisi od cirkulacije virusa - kazao je Kon.

On je rekao da izgrađujemo krijterijume i da ih je već i sam predstavio, tako da treba da znamo da imamo određene kriterijume kada ćemo govoriti o popuštanju.

Video: Nus-pojava na vakcinu zabeležena kod medicinske sestre u KC Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    31. januar 2021 | 23:15

    Svasta bi rekao o njemu..letos u kaficima sedi uziva bez maske ili oko vrata kome on prodaje vise bilo kakve price znamo i pre 10 godina sta je pokusavao..ne veruje..mu ni jedaan postoo ma oooo.1 postoo

  • Nestor

    31. januar 2021 | 22:04

    Znači vakcinišem se i opet maska i opet distanca i opet ne mogu na utakmicu i opet ne mogu u pozorište i opet ne smem nikoga da zagrlim i opet ne smem normalno da se pozdravim... pa zašto da se VAKCINIŠEM šta to menja u našem životu NIŠTA.... NEĆU DA SE VAKCINIŠEM... HOĆU SLOBODU

  • Milovan

    31. januar 2021 | 23:02

    3% stanivnista veruja Konu,vlasti i vama medijima! Dzaba se trudite! Ko vama jos veruje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA