≫ 

Nestorović otkrio zbog čega je napustio Krizni štab: "Moja uloga bila je da budem savetnik"

On je rekao da je negova glavna uloga u okviru Kriznog štaba bila da bude naučni savetnik i da nije mogao da veruje da je ukinuta upotreba hidroholokina, a uveden remdesivir

  • 23
Branimir Nestorović foto: pixabay; Nikola Tomić

Dr Branimir Nestorović istakao je da je u Krizni štab ušao čistog srca, ali da je odlučio da se povuče kada su odustali od protokola kojim su lečeni bolesnici.

- Ušao sam u Krizni štab čistog srca. Bio sam svestan da ne možemo da budemo Belorusija. Bio sam za to da malo glumimo epidemiju, ali da ne oštetimo ekonomiju. Bio sam zadovoljan time što se događalo, a onda smo odustali od protokola kojim lečimo bolesnike - rekao je dr Nestorović u gostovanju na tv "Hepi".

On je dodao da je negova glavna uloga u okviru Kriznog štaba bila da bude naučni savetnik i da nije mogao da veruje da je ukinuta upotreba hidroholokina, a uveden remdesivir.

- Onda je počela priča o nošenju maski na otvorenom. Ceo život se bavim time. Šta da kažem novinaru ako me pita što nosimo maske na otvorenom? Ako ne nosite masku na otvorenom, šanse da se zarazute su 0,02 odsto. Priča je onda krenula ka vakcinaciji - dodao je on.

Nestorović ističe da je vakcinacija ovog puta organizovanija nego kada se radilo o virusu svinjskog gripa.

- Namerno je napravljen ovaj test za koji se znalo da je lažno pozitivan. Zavladala je atmosfera straha koja je očekivana u akademskim krugovima. Lakše je da plivaš izvodno, nego da plivaš uzvodno o svom trošku. Svi koji su bili racionalni govorili su da je broj slučajeva neproporcionalno veliki zbog testa. To je priča koja je meni interesantna i ja ovo doživljavam kao priličan poraz medicine i vidim da su pacijenti razočarani jer se okreću alternativnim metodama lečenja. Ova pandemija je otkrila sve mane ove medicine. Deset najbogatijih ljudi na svetu bi mogli da otkupe sve vakcine, a da ne primete. Ali, ako su stvarno humanitarci, nek kupe hranu, neka ih ne vakcinišu - rekao je Nestorović.

Iako insistira na tome da je svet došao do kraja pandemije korona virusa, dr Nestorović je ponovio ono što je ranije istakao, da se Srbija dobro borila sa virusom, ali i da je bilo grešaka u radu Kriznog štaba, što je potpuno normalno. Ipak, nešto im trenutno zamera.

- Krizni štab treba raspustiti. Ne može čovek sa osnovnom ili srednjom školom da odabere vakcinu. Kakav je to Krizni štab koji kaže da su sve vakcine dobre, a potpuno su različite? Mislim ipak da ćemo dobro proći - zaključio je Nestorović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    1. februar 2021 | 00:46

    Много волим позитивне људе... нарочито када су то људи који помажу дјеци. Господине Несторивићу ви сте се показали за свој народ као једно велико ❤ , од мене све најбоље и да сте нам живи и здрави још дуго, дуго!!!

  • Srb

    1. februar 2021 | 08:06

    Ja sam njega slušao od prvog dana i ponašao sam se u skladu kako je Nestorović preporučivao. I hvala bogu, živ i zdrav sam, mada su skoro svi oko mene preležali koronu. I dalje ću da ga slušam i neću da se pelcujem.

  • Boža zemunac

    1. februar 2021 | 11:31

    Živ bio i Bog te čuvao na mnogaja ljeta poštovani Dr. Nestoroviću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA