≫ 

Srpski uspeh sa vakcinacijom: Premijerka Srbije govorila za Euronews

Premijerka je istakla da je Srbija bila jedna od prvih 5 zemalja koja je potpisala ugovor sa Fajzerom i jedna od prvih 5 u Evropi koja je potpisala ugovor za kinesku vakcinu

  • 8
Ana Brnabić, Euronews Printskrin: Euronews

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je za Euronews international o vakcinaciji u Srbiji, i tom prilikom je istakla da je naša zemlja od samog početka bila uključena u proces nabavke vakcina.

- Od samog početka smo učestvovali i u programu "Kovaks", ali smo na vreme shvatili da bi bilo pametno da pristupimo bilateralnim razgovorima sa drugim zemljama koje proizvode vakcine. Mi smo među prvih pet zemalja koje su potpisale ugovore sa "Fajzerom", ali i za "Sputnjik V" i kinesku vakcinu - rekla je premijerka.

Premijerka je istakla da je Srbija bila jedna od prvih 5 zemalja koja je potpisala ugovor sa Fajzerom i jedna od prvih 5 u Evropi koja je potpisala ugovor za kinesku vakcinu.

- Svet bi izgledao mnogo bolje kada bi svi na vakcinu gledali sa stanovišta zdravlja, a ne sa geopolitičkog - rekla je Brnabić.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano 473.087 osoba i ona je druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, pokazuju podaci Vlade Srbije.

Ana Brnabić, vakcinacija, Euronews Printskrin: Euronews

Bolja od Srbije po broju vakcinacija na milion stanovnika je samo Velika Britanija, a posle Srbije su Malta, Island, Danska, Irska, Slovenija, Rumunija, Litvanija, i Portugalija.

Kada je reč o regionu, Srbija je ubedljivo prva po broju vakcinacija na milion stanovnika. Slede Slovenija, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska.

Po ukupnom broju vakcinacija Srbija je druga u regionu, posle Rumunije, a iza Srbije su Mađarska, Hrvatska, Slovenija i Bugarska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    2. februar 2021 | 10:38

    Jos malo poredenja. Treci smo u Evropi po nasilju nad zenama, imamo oko 700000 nepismenih....I da ne nabrajam. Statistika je nauka, a ne politika.

  • Role

    2. februar 2021 | 10:26

    Sta ova poredjenja znace? Da smo bolji od svih ili da smo samo pristali da testiramo sve vakcine na nasem stanovnistvu pa smo dobili vakcine od svih...

  • 534

    2. februar 2021 | 11:21

    Drugi smo u Evropi posle Velike Britanije a drugi u regionu posle Rumunije. Neka mi neko pomogne da shvatim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA