≫ 

Uređuje se korito reke Vrle u Vladičinom Hanu: Sanira se šteta posle poplava teška 20 miliona dinara

Počelo sev sa trajnim rešavanjem problema, tvrdi predsednik opštine Vladičin Han

  • 0
Poplava, Vladičin Han Poplave u Vladičinom Hanu, Foto: S. Tasić

Zbog nedavnih poplava na jugu i štete koju su nanele meštanima, u opštini Vladičin Han su u toku radovi na uređenju korita reke Vrle, a u planu je i saniranje štete na infrastrukturi u pojedinim selima. Predsednik Opštine Goran Mladenović kaže da se radovi na koritu privode kraju, a da će na mostovima i putevima radovi koštati oko 20 miliona dinara.

- Povećanje vodostaja reka i njihovo izlivanje stvorilo je velike probleme i stanovnicima pojedinih sela kod Vladičinog Hana jer su bile poplavljene kuće, ulice, njive - kaže Mladenović, zbog čega se počelo sa trajnim rešavanjem problema. Do sada je urađeno oko kilometar i po korita u Žitorađu i Prekodolcu. Radovi su u završnoj fazi, koštaju 420.000 dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta Opštine - kaže Mladenović za Južne vesti.

Prema njegovim rečima, voda je odnela i most u selu Kacapun, a oštećeni su i putevi kod Veterinarske stanice i u pojedinim selima.

- Koštaće nas mnogo da saniramo svu štetu. Da ponovo podignemo most u Kacapunu je oko 2 miliona dinara, prelaz preko regionalnog puta u Priboju je oko 700.000 dinara, u Žitorađu oko 600.000 - dodaje Mladenović.

Kaže da će, ne računajući štetu na njivama, livadama i privatnim kućama, samo radovi na infrastrukturi biti preko 20 miliona dinara.

Podsetimo, izlivanje reka Južne Morave i Vrle u mesnim zajednicama Mrtvica, Repište, Prekodolce i Žitorađa, najviše je ugrozilo putne prelaze, a voda je odnela dva mosta u Kacapunu i Vrbovu, pa je na teritoriji opštine bila proglašena vanredna situacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA