≫ 

Danas primopredaja posmrtnih ostataka junaka sa Košara: Zoran Veselić će počivati u rodnom Laćarku

Ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici

  • 22
Košare Printskrin: Youtube/RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal/Zastava film

Posmrtni ostaci Zorana Veselića (1972-1999.), vojnika poginulog na Košarama 1999. biće, posle skoro 22 godine, danas preuzeti u Prištini i u petak sahranjeni u rodnom Laćarku kod Sremske Mitrovice, prenosi mitrovica.info. 

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije preuzeće danas u 10 sati na Institutu za sudsku medicinu u Prištini telo Veselića, koji je bio dobrovoljac u regulanim jedinicama VJ.

Veselić je poginuo 19. aprila sa saborca u mestu Maja glava na Košarama. Posmrtni ostaci, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici.

- Tada smo našli posmrtne ostatke porodice Šutaković – roditelja i tri maloletna muška deteta, kao i bračnog para Petrović. Tražimo još šest tela vojnika s Košara imako neke informacije o mogućim mestimagde počivaju, predali smo ih u Prištini – kaže za Kurir Odalović.

Posmrtne ostatke Zorana, koji je rođen 12. februara 1972. u Sremskoj Mitrovici i sa 27 poginuo na Košarama, danas će u Laćarku dočekati i potom sahraniti ujak jer je ova porodica imala strašnu sudbinu. Godinu dana posle Zoranove smrti preminuo je njegov otac, a pre de godine i majka, pa nisu dočekali bar sinu na grob da odu. Brat je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

- Zoran će biti sahranjen uz vojne počasti u Laćarku – navodi Odalović.

Video: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišo

    3. februar 2021 | 08:54

    Heroji sa košra ne smemo zaboraviti ibuduće generacije da uče u školama kakvi su to bili heroji

  • Koviljkinja

    3. februar 2021 | 08:55

    Slava nasim junacima!

  • Цоле Ниш

    3. februar 2021 | 08:54

    Нека му је вечна СЛАВА и ХВАЛА ти јуначе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA