≫ 

Načelnica GAK-a za Telegraf.rs: Smenjena jesam, ali nisam imala koronu

*Kako kaže, priča ima drugu pozadinu *Đerlek: Naše je da brinemo, i u zdravstvu nema politike, nema opozicije i pozicije, za sve nas važe isti kriterijumi

  • 27
Snežana Rakić Printskrin: Youtube/Insajder Video

Snežana Rakić, načelnica GAK "Narodni front" koja je navodno smenjena jer je dolazila na posao zaražena korona virusom, kaže za Telegraf.rs da je istina da je smenjena, ali nije istina i da je bila bolesna. 

- Istina je da su me smenili. Nisam bila bolesna. Priča ima drugačiju konotaciju - kaže Snežana Rakić za Telegraf.rs.

Načelnica porodilišta je smenjena je sa rukovodeće pozicije i privremeno udaljena s posla, a protiv nje je sanitarna inspekcija pokrenula postupak jer je navodno ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba pošto je, kako navode, imala koronu, a dolazila je na posao.

Kako za Telegraf.rs kažu u "Narodnom frontu", priča uopšte nema veze sa drugim stvarima. 

Prof. Rakić je, navodno, putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije ispoštovala samoizolaciju, u koju je morala da ide 10 dana ukoliko pri ulasku u Srbiju jer nema negativan PCR test.

- Odmah po povratku u zemlju otišla je na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo, PCR testom, da ima koronu - kazali su nam u GAK "Narodni front".

Kako kažu, napravila je prekršaj koji je povukao određene posledice.

Đerlek: Nema opozicije i pozicije u zdravstvu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, kazao je danas nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, rekao da je protiv prof. dr Rakić pokrenut disciplinski postupak, i istakao da u zdravstvu nema politike.

- Naš osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima, da lečimo pacijente. Doktoka je došla sa pozitivnim rezultatom, i sad je sve stvar uprave. Pokrenut je disciplinski postupak i oni će odlučiti šta će dalje o tome. Naše je da brinemo, i u zdravstvu nema politike, nema opozicije i pozicije,  za sve nas važe isti kriterijumi - rekao je Đerlek.

Video: Direktor GAK Višegradska o povećanom broju rađanja beba i korona virusu kod njih i trudnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srkimaja

    3. februar 2021 | 10:36

    Nije htela da primi vakcinu i nije htela da tera zaposlene da je prime ,lepo napisite sta je pravi razlog........

  • Davor...

    3. februar 2021 | 10:37

    Razotkrio je Radisa Pavlovic...to je pozadina ko prati shvatice...

  • Dend

    3. februar 2021 | 13:05

    Kuda ide medicina Srbije, politikanstvo uzima maha i u medicini i najbolje bi bilo da se podelimo "za" i "protiv" režima pa tako i da lečimo pacijente ? Srbijo sve više "toneš" u zagrljaj nabeđene "demokratije" !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA