≫ 

Nova provokacija: Na zidu porodične kuće u Goraždevcu osvanuo grafit "UČK Kosovo"

  • 8
Goraždevac, grafit Foto: Kancelarija za KiM

Na zidu porodične kuće familije Krstović u Goraždevcu jutros je osvanuo ispisan grafit s porukom „UČK – Kosovo“. Ovakva poruka koja direktno slavi terorističku organizaciju UČK, čijim se čelnicima sudi zbog monstruoznih zločina nad Srbima i nealbancima, izazvala je ogromnu uznemirenost petočlane porodice Krstović, ali i ostalog srpskog stanovništva u ovoj opštini.

Kako je iz Kancelarije za KiM rečeno, grafit se pojavio na dan kada na Kosovu i Metohiji počinje predizborna kampanja.

- Sada nema dileme da će ona biti usmerena na zastrašivanje preostalih Srba i antisrpskoj platformi. O tome svedoči i sinoćnji incident u Lapljem Selu kada je iz vatrenog oružja od strane Albanca ranjen i Boban Ristić. Da li ovakvi primeri pokazuju da je na Kosovu i Metohiji otvorena sezona lova na Srbe? Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodnih predstavnika na terenu da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir i bezbednost za Srbe i druge nealbanske zajednice - navodi se u saopštenju.

- Ovakvim akcijama šalje se jasna i nedvosmislena poruka da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu dobrodošli, a po pravilu, vinovnici ovakvih incidenata ostaju bez ikakve sankcije. Molimo i Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu mirni i jedinstveni i ne nasedaju na provokacije, jer cilj ovakvih akcija i jeste da se isprovocira neodmerena reakcija srpske strane - dodaje se.

Video: Gađali ga kamenjem i staklenim flašama uz povike UČK: Grupa Albanaca napala Srbina kod Gračanice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manojlović

    3. februar 2021 | 12:40

    Posto mi je poreklo iz Goraždevca i znam kako i šta se dešava, rešite to barikadom,ne dajte im da prolaze više kroz srpsko selo kada krenu prema svojim selima i gotovo.

  • BOLE

    3. februar 2021 | 11:26

    Uhvatite ih pa im ta slova istetovirajte na celenku.Bakljav.

  • haj

    3. februar 2021 | 19:39

    daj ne glupiraj te se sa tim štaje to tolko opasno sami to oni pišu srbi e ne glupiraj tese

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA