≫ 

Šta (ne) znamo o slučaju napada na nastavnicu u Selevcu? Sve se ispituje, nema svedoka, ni snimaka

Više javno tužilaštvo u Smederevu jeste nadležno za ovaj slučaj, ali još nije dobilo prijavu

  • 2
Napad nozem, noz, nasilje Foto: Shutterstock

Pet dana nakon što je odjeknula strašna vest da je jedna učenica u Selevcu kod Palanke nožem nasrnula na nastavnicu i povredila je i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Ipak, priča oko nezadovoljstva ocenom je samo spekulacija. Kako kažu stručnjaci, u pitanju je veoma osetljiv slučaj, zatvoren za javnost, a u ovaj slučaj uključuje se više institucija i tela.

Draško Grujić iz Školske uprave Požarevac objašnjava za Novo jutro TV Pink kako se postupa u ovom slučaju, a po svemu sudeći ni Više javno tužilaštvo još nije dobilo prijavu.

Na pitanje voditeljke da li su okidač onoga što se desilo bili zadaci sa kontrolnog, Grujić je rekao "Ne, naravno da nije".

- Činjenice se još uvek utvrđuju. Danas je drugi sastanak tima za borbu protiv nasilja, gde će se uključiti i koleginica koja je povređena i dati izjavu. Preporučio sam im da to urade preko zuma (zooma), jer je koleginica još uvek kod kuće. Šta se tačno dogodilo, to znaju samo njih dve, jer su bile same u hodniku u tom trenutku i nije bilo video nadzora - kazao je Grujić.

Više javno tužilaštvo u Smederevu jeste nadležno za ovaj slučaj, ali još nije dobilo prijavu, što su nam ranije i potvrdili.

- Sada postupamo i mi i policija, na redu će biti i tužilaštvo, tim za borbu protiv nasilja još uvek nije doneo svoje zaključke, jer prikuplja sve relevantne podatke - dodao je Grujić.

U pitanju su osetljivi pustupci, zatvoreni za javnost, a za krivično delo koje je eventualno počinila devojčica starosti 14 godina mogu se izreći samo vaspitne mere.

Osim toga, institucije treba da je podrže i da joj pomognu.

- Maloletnom detetu će biti pružena adekvatna podrška - kazao je Grujić.

On je objasnio da sledi takozvana "konferencija slučaja", odnosno sastanak gde se uključuju razne institucije, Centar za socijalni rad, zdravstvena ustanova i sl. kako bi se pružila podrška učenici.

Nastavnica nije ozbiljnije povređena.

Video: U ovoj kući je pijani muškarac ubio ženu golim rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    5. februar 2021 | 14:38

    Izgleda da su roditelji ukljucili svoje veze i vezice,ispacsce do kraja da je nastavnica sama sebe povredila,a da mala nije ni bila prisutna

  • Doberman

    5. februar 2021 | 15:11

    Da je kojim slučajem nastavnica lupila cvrgu detetu,a da ne govorimo o packama( u naše vreme ih bilo i to često) do sad bi je već razapeli svi od medija zaštitnika dece i ko zna koga sve .ovako će još biti da je nastavnica sama tražila da je ubode ili je čak i sama to uradila i još jednom krivljujedete koje je u izboru za djaka generacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA