Pao zid sa kuće u centru Bujanovca: Opasna po građane koji tu prolaze, vlasnici ne žele da je sruše

- Pravo je čudo kako niko nije povređen - kaže građevinski inspektor Joca Petrušević

  • 0
Bujanovac rušenje kuća inspekcija Foto: bujanovacke.co.rs

Deo kuće u samom centru Bujanovca, prekoputa zgrade opštine, urušila se u noći između nedelje i ponedeljka, i samo čudom niko nije povređen, pišu Bujanovačke.

Građevinski inspektor Joca Petrušević rekao je da je vlasnicima, kojih je ukupno četvoro, poslao rešenje da saniraju objekat, o koji su se oni oglušili.

U ovom objektu godinama niko ne živi, ali veliki problem po bezbednost građana predstavlja sama lokacija kuće, jer se nalazi na veoma frekventnom mestu, a uz nju je ugostiteljski objekat.

- Dobili su rešenje ali prebacuju odgovornost jedan na drugog. Niko od njih ne želi da objekat dovede u bezbedno stanje. Ukoliko i dalje odbijaju da sprovedu rešenje, Opština će sanirati objekat, ali o trošku vlasnika - navodi Petrušević dodajući da kuća ugrožava bezbednost građana, što je i naveo u rešenju.

Zahteva se potpuno rušenje

U njemu se zabranjuje korišćenje kuće, a od Odeljenja za urbanizam zahteva njeno potpuno rušenje.

- Pravo je čudo kako niko nije povređen - konstatuje Petrušević dok sa kolegama obezbeđuje ruševinu čiji je zid pao prema susednom ugostiteljskom objektu.

On dodaje da ne može da se načudi vlasnicima kuće koji ne žive u Bujanovcu.

- Svako od njih koga sam pozvao upućuje me na nekog drugog vlasnika. Nečuvena bahatost, treba li neko da strada jer cela kuća može da padne? - pita se on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA