U Kragujevcu više od 600 diploma poslato na proveru: Nisu pošteđeni ni funkcioneri

Čekaju se rezultati

  • 4
Diploma fakultet Foto: Shutterstock

U Kragujevcu su odlučili da provere ispravnost diploma svih zaposlenih u gradskoj upravi, od službenika do funkcionera, a u okviru reorganizacije čiji je cilj efikasniji rad gradskih službi i podizanje kvaliteta usluga.

Kako je objavljeno na sajtu grada, više od 600 diploma poslato je na proveru Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnim obrazovnim institucijama, prenosi Tanjug.

Članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković kaže da je jedan od razloga provere zaštita interesa građana Kragujevca.

To je, dodaje, jedini ispravan korak i pošten način prema zaposlenima i građanima Kragujevca koji su se trudili da dođu do diploma, uložili napor i vreme, ne samo oni, nego i njihove porodice.

Takođe, kaže, u kontekstu celokupne reorganizacije bilo je potrebno proveriti kompetentnost svih zaposlenih u okviru Gradske uprave.

- Biće proverene sve diplome, do sada je poslato više od 600, ostalo je još nešto malo. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti taj posao obavilo je Odeljenje za ljudske resurse koje je sačinilo spiskove po obrazovnim institucijama, sa imenom i prezimenom zaposlenih i osnovnim podacima koji se nalaze na njihovim diplomama - rekla je Tucaković.

Navodi da se rezultati čekaju i izrazila nadu da neće biti diploma koje su stečene nelegalno.

- Ukoliko se ipak utvrdi da je neka od njih stečena nelegalano ili na neakreditovanim obrazovnim ustanovama, u skladu sa Zakonom sledi prestanak radnog odnosa - rekla je Tucaković.

Video: Lončar: Država će kontrolistati diplome lekara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Kragujevac

    9. februar 2021 | 16:45

    Proveravaju li se diplome iz afere Indeks sa pravnog fakulteta u Kragujevcu? Hoće li pravi organizatori ove afere koji sede na visokim državnim funkcijama biti konačno razotkriveni i osuđeni? Za sad su samo neki profesori i asistenti bili kolateralna šteta.

  • Bobi

    9. februar 2021 | 16:43

    Ja mislio da proveravaju one koji imaju diplome za zanatske radnje kad ono gradska uprava i državni posao u pitanju 😄😄😄

  • Grgur

    9. februar 2021 | 19:13

    Proverite i diplome ovih iz Bajčetine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA