Naselja u Medveđi odsečena od sveta: Sneg okopneo, ostali problemi, most srušen, kuće bez struje

Samo na putnoj infrastrukturi šteta je premašila 250 miliona dinara, radovi kreću krajem nedelje

  • 2
Medveđa, srušen most, naselja odsečena od sveta Printskrin: RTS

Situacija u Medveđi, posle vremenskih nepogoda, gotovo je normalizovana, ali je šteta velika. Sanacija kreće od mostova. Obale svedoče o silini koja je u trenu sa temeljom iščupala i odnela most. Privremeni prelaz jedina je veza meštana Svirca sa životom i Sijarinskom Banjom.

Odsečeno od sveta ostalo je i naselje u Sijarinskoj Banji. Deca, stari i nemoćni, vezani za kolica ne mogu preko obrušenog mosta, javlja RTS.

- Preko jedne daske na most, ako bude velike vode i to će biti onemogućeno, naselje je bukvalno odsčeno", kaže Hamdi Haljimi iz Sijarinske Banje.

Hitna sanacija šest oštećenih i u poplavama uništenih mostova kreće od Ravne Banje, mosta koji vodi ka administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

Slovenka Kocić iz Odeljenja za urbanizam opštine Medveđa ističe da će ono što mogu gledati da finansiraju iz opštinskog budžeta, ostatak iz republike pošto su i "Putevi Srbije" upoznati sa situacijom da postoji prekid kompletnih naseljenih mesta.

U nižim delovima opštine voda, u višim nedaće doneli su sneg i led. Na i ovako težak život sručili su se zavejani, drvećem zakrčeni putevi i mrak. Posle gotovo mesec dana u mahali Miskići sijalice su zasijale zahvaljujući agregatu.

- Mnogo je lakše, olakšava život, pre je bilo na gas, lampu. Sada mogu da rade frižideri, zamrzivači, sve funkcioniše. A ono što je bilo u zamrzivačima je bačeno -poručuje Nikola Đurašinović iz Stuble.

Milka Mitrović iz istog sela kaže da takav sneg, polomljeno voće, ne pamti niko. Sneg je okopneo, ali problema još ima.

- Trenutno imamo petnaestak do dvadeset kuća bez električne energije, ostali su nam krajevi niskonaposke mreže. Naši građani pretrpeli su veliku štetu, voćnjaci su desetkovani i ogromne su štete na čitavim kompleksima šuma - naglašava predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Samo na putnoj infrastrukturi šteta je premašila 250 miliona dinara, radovi kreću krajem nedelje.

Video: Jako nevreme praćeno gradom pogodilo Beograd: Reke tekle ulicama glavnog grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dik

    10. februar 2021 | 08:02

    ... i toko decenijama !

  • Fon tana na

    10. februar 2021 | 08:29

    Pa barem im ne treba fontana!A akonim se ne svida ta njihova neka dodu u Beograd tamo ih ima koliko hoćeš!A most?Ma sta će vam most,fontana je zakon!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA