Loša epidemiološka situacija u Vranju: Štab traži prelazak na onlajn nastavu, čeka se Ministarstvo

Prema poslednjim podacima, u mvranjski srednjim i osnovnim školama, virusom kovid 19 zaražena su 63 učenika

  • 6
POČETAK ŠKOLE, škola, đaci, učenici Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Učenici svih srednjih i pojedinih osnovnih škola od 5. do 8. razreda u Vranju, od 11. februara trebalo bi da pređu na onlajn nastavu, zaključak je sastanka gradonačelnika ovog grada Slobodana Milenkovića i epidemiologa i člana Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, dr Branimira Tiodorovića.

Odluka o prelasku na onlajn nastavu doneta je i na osnovu statističkih podataka Zavoda za javno zdravlje Vranje o broju obolelih učenika i nastavnika na teritoriji grada Vranja. Kako navode iz Štaba za vanredne situacije, sada se čeka saglasnost Ministarstva prosvete.

Prema zaključku donetom na današnjem sastanku, od sutra, 11. februara, učenici svih srednjih škola i učenici pojedinih osnovnih škola od 5. do 8. razreda i to: OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Radoje Domanović", OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i OŠ "Petar I Oslobodilac" u Korbevcu, trebalo bi da pređu na onlajn nastavu - saopštavaju.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak o pojačanju nadzora inspekcijskih službi i policijske uprave na poštovanju propisanih mera u narednom periodu, kao i zaključak o ponovnom aktiviranju stručno-operativnih timova, koji će vršiti nadzor i kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

Podsetimo, pre 4 dana, Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja, rekla je za Jugmediu da su u srednjim i osnovnim školama virusom kovid 19 zaražena ukupno 63 učenika.

Video: Ana Brnabić o zatvaranju škola: Đaci su u školama najsigurniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    11. februar 2021 | 03:09

    Isto vam je i u Valjevu. Prosvetni radnik cija je kompletna porodica u bolnici kao i njegovog supruznika a i on je prosvetni radnik, oboje odlaze na posao u dve skole i predaju deci pod izgovorom da su oni vec prelezali koronu i da ne mogu da zaraze decu. Van svake pameti ! Mi roditelji spremamo krivicne prijave protiv skolske Uprave i ostalih odgovornih. Takodje veci broj prosvetnih radnika na podeucju Valjeva je zarazen kao i ucenika. Zatvarajte Skole ne igrajte se sa tudjom decom !

  • Red

    11. februar 2021 | 09:31

    Najbolje bi by lo da svi djaci predju na on line nastavu,zar ne vidite da se broj zarazenih povecava!!

  • J...

    11. februar 2021 | 09:27

    Odrasli neodgovorni pa onda zatvarajte skole!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA