• 0
 ≫ 

Počinje letnji semestar: Studenti predlažu kovid rok, priliku za one koji su imali koronu

, Telegraf
 ≫ 

Studenti se jave studentskim predstavnicima, onda zajedno sa upravama fakulteta predstavnici studenata pošalju spisak zaraženih studenata profesorima i onda profesori daju termine kada je to moguće

  • 0
Studentski trg, Rektorat univerziteta u Beogradu

Foto: Marko Jovanović

O trošku države na osnovnim akademskim studijama trebalo bi da se školuje više od 9.500 akademaca. Master studije moglo bi da upiše gotovo isto toliko, a doktorske skoro 2.000.

- Ostajemo na istom broju budućih brucoša koje očekujemo i nadamo se da će ministarstvo podržati tu našu inicijativu. Svi fakulteti su preispitali svoje školarine i negde je došlo do neznatne korekcije na niže - ističe rektorka Ivanka Popović za RTS.

Niže su na Fakultetu bezbednosti i Ekonomskom fakultetu, kao i na Matematičkom, gde će za profesore matematike školarina biti niža 19.000 dinara. Studenti predlažu i kovid rok, odnosno da se da prilika onima koji su bili bolesni da nadoknade propušteno.

- Studenti se jave studentskim predstavnicima, onda zajedno sa upravama fakulteta predstavnici studenata pošalju spisak zaraženih studenata profesorima i onda profesori daju termine kada je to moguće - objašnjava Jagoš Stojanović, student prorektor Univerziteta u Beogradu.

Svi kažu da bi voleli da se vrate na klasičnu nastavu i zato profesori predlažu: "Da se ovaj semestar počne sa onlajn teorijskom nastavom, da se što je moguće više praktične nastave ostavi za polovinu letnjeg semestra, kako bi mogli da je izvedemo u klasičnom načinu", kaže prof. Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Novi, letnji semestar počinje sredinom naredne nedelje.

Video: Mašinski fakultet počeo sa radom: Na ulazu se svakome meri temperatura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA