≫ 

Najnovije upozorenje RHMZ-a: Vodostaji rastu, prate se 4 reke. Porasla i Sava kod Beograda

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da danas u Srbiju stiže značajno zahlađenje

  • 0

Vodostaji na brojnim rekama će u petak i subotu dostići granicu redovne odbrane od poplava, a na nekim će se kretati i iznad granice. 

Na Savi kod Beograda, vodostaji će 12. i 13 . febrauara dostići granicu redovne odbrane od poplava. Vodostaj ove reke će kod Šapca biti iznad granice, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vodostaji na Dunavu kod Novog Sada i nizvodno od ovog grada će u petak i subotu, takođe, dostići granicu redovne odbrane od poplava.

Ovakvo stanje će biti i na Tisi kod Titela u petak.

Vodostaji na Limu kod hidrološke stanice Prijepolje će u narednih 12 časova preći u stagnaciju i manje opadanje. 

Sa Potpećkog jezera je pre nekoliko dana uklonjeno hiljade kubika otpada...Posted by Telegraf on Thursday, February 11, 2021

 

 

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić održao je danas u Prokuplju sastanak sa komandantom i načelnicima štabova za vanredne situacije Topličkog upravnog okruga, na kojem su razmatrane mere koje treba preduzeti u narednom periodu kako bi se smanjili rizici i šteta od eventualnih poplava i drugih vanrednih situacija.

- U cilju podizanja nivoa bezbednosti, na inicijativu komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, održaćemo sastanke u svim okruzima u Srbiji, kako bismo definisali sve krizne tačke i predložili mere koje treba preduzeti kako bi se sprečila i smanjila šteta prouzrokovana elementarnim nepogodama - rekao je državni sekretar.

Vreme danas 

 

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da danas u Srbiju stiže značajno zahlađenje i temperatura vazduha će biti za oko 15 stepeni niža, a potom će uslediti i ledeni dani.

Na severu i zapadu Srbije do kraja dana osetno hladnije i uglavnom suvo. Jako zahlađenje u toku popodneva proširiće se i na jug i istok Srbije uz prelazak kiše u sneg, a do večeri se i u ovim krajevima očekuje prestanak padavina.

Duvaće umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni severozapadni vetar.

Naoblačenje sa kišom i snegom u planinskim predelima doneće ponovo prave zimske uslove vožnje, a jak vetar u košavskom području i na planinama, povremeno sa olujnim udarima dodatno će otežavati saobraćaj, saopštio je AMS S.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni i saobraćaj se za sada odvija umerenim intenzitetom i bez zastoja.

Od petka ledeni dani

 

Ujutru umeren, ponegde i jak mraz, a dnevna temperatura od -5 do 0 °C . Očekuje se pojava poledice. Povremeno će padati slab sneg i to na jugu i jugozapadu zemlje.

Prema prognozi, izgledi vremena za narednih sedam dana su promenljivo oblačno i hladno vreme, u većem delu suvo, u planinskim predelima i na jugu mestimično slab sneg.

Temperatura će biti znatno ispod prosečnih vrednosti, ujutru umeren i jak mraz, do ponedeljka.

Dnevne temperature će se kretati od -5 do 0 (ledeni dani, poledica), od utorka nas očekuje manji porast temperature.

Video: Izlila se reka Lim u Prijepolju: Poplavljeno na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA