≫ 

Upozorenje zabrinutog dr Stevanovića uoči praznika: Imamo pacijente koji su se zarazili između doza

Bolnice se pune, zabrinjava rast broja obolelih poslednjih dana. Posebno zabrinjavajuju pacijenti sa težim kliničkim slikama

  • 58

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je sastanak sa direktorima kovid bolnica, nakon čega se javnosti obratio direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović.

- Vrlo smo zabrinuti za dalji razvoj situacije, imali smo trend opadanja broja obolelih. Opada broj ljudi, koji su na bolničkom lečenju. Tako da se u unutrašnjosti neke bolnice vraćaju u nekovid sistem. U Beogradu je KBC Zvezdara vraćena u nekovid sistem i KBC Bežanijska kosa se za to priprema.

Broj obolelih raste poslednjih dana, raste potreba za hospitalnim tretmanom i posebno zabrinjava što su pacijenti sa težim kliničkim slikama - rekao je Stevanović.

Jedan broj inficiranih ima jasne konekcije sa slobodnim aktivnostima, poput skijanja, kafića, na sportskim manifestacijama kao učesnici, kazao je Stevanović i dodao je da je jasno da disciplina popušta.

- Znam da je građanima dosta i da kovid traje godinu dana, ali tako je i onima koji brinu o pacijentima - rekao je direktor.

Situacija je na prelomu

- Videćemo da li će broj da nastavi da raste ili će se stabilizovati, što zavisi od svih nas. Molim građane koji žele da se vakcinišu ili su pristupili vakcinaciji da zapamte da prva primljena doza ne garantuje zaštitu - istakao je direktor.

Potrebno je da se prime obe doze i da nakon toga prođe bar deset do 15 dana da bi se smatrali imunizovanim istakao je Stevanović.

- Imamo pacijente koji su se zarazili između doza. To nije infekcija koja je posledica vakcinacije, to je infekcija koja je skupljena negde usput jer vakcini nije dato dovoljno vremena da odradi ono što treba - kazao je doktor.

Stevanović moli i apeluje da se u narednih četiri dana, kad sledi vikend i praznik, građani pridržavaju mera.

Ističe da za one koji rade u kovid sistem nema praznika i dodaje da su smene duplirane jer se očekuje veći broj obolelih.

Video: Analizirali smo gde su veze kriminalnih grupa sa državnim organima: Stefanović nakon sednice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    12. februar 2021 | 11:00

    Možda na otvaranju spomenika!? Ko vama više veruje eeejjj...

  • Ljudi

    12. februar 2021 | 12:06

    Ja se ne čuvam niti nosim masku,družim se normalno kao i pre virusa,necu vakcinu jer to je moje pravo.Meni je muka od tv i emisija i raznih klovnova koji 20 sati dnevno samo žvacu o virusu

  • Цеца 82

    12. februar 2021 | 11:30

    ЗАРЖАВАЈУ СЕ ОД ВАКЦИНЕ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA