≫ 

Vučić otkrio kada stiže i četvrta vakcina protiv korone: Astra Zeneka u Srbiji krajem nedelje

Nove doze vakcine protiv korona virusa

  • 9
AstraZeneca AstraZeneka vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

U vezi sa liderstvom Srbije u masovnom vakcinisanju građana protiv korona virusa, te donaciji vakcina Severnoj Makedoniji, predsednik Vučić u večerašnjem gostovanju u emisiji "Hit tvit" rekao je da u zemlju dolazi i četvrta vakcina.

Kako je rekao, 150.000 doze vakcine Astra Zeneka očekuje se u petak ili subotu.

- Uspeli smo da dobijemo dva miliona doza do sada što je dovoljno za vakcinaciju milion ljudi. Sutra stiže 40.000 Fajzerove vakcine, a sledećeg ponedeljka još 46.000. U petak, subotu nam stiže i 150.000 AstraZeneka vakcine. Nakon toga, stići će još jedan kontigent ruske vakcine, a u martu i kineske - naveo je predsednik.

Predsednik je naveo da se procenjuje da bi u Torlaku moglo da se proizvede i 20 miliona doza vakcina godišnje, od toga bit pet-šest miliona bilo za Srbiju, a ostalo bi se prodavalo u regionu.

Sve je za sada na nivou procena, a krajem godine će se znati da li je to izvodljivo.

(Telegraf.re)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    14. februar 2021 | 22:52

    Za nas nema zime imamo dovoljan broj vakcina a ujedno treba svi da se čuvamo i da poštujemo mere zbog novog talasa virusa. Treba svi da budemo odgovorni.

  • MarijaM

    15. februar 2021 | 00:57

    Dobra vest je da stižu nove količine vakcina.

  • Milovan Jovanović

    14. februar 2021 | 22:51

    Zahvaljujući Aleksandru Vučiću ove vakcine će svima nama mnogo značiti u borbi protiv ove pandemije. Zahvalan sam pre svega našoj državi na ovoj veliki pomoći koju je svima nama uputila. Hvala svim zdravstvenim radnicima koji se bore za živote svih nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA