Na skupu ispred Vlade pročitana imena zdravstvenih radnika koji su preminuli od korone

Skup je održao Sindikat lekara i farmaceuta

  • 7
Protest lekara ispred Vlade Srbije Skup u organizaciji Sindikata lekara i farmaceuta Foto: ATA Images

U organizaciji Sindikata lekara i farmaceuta danas je ispred Vlade Srbije održan skup na kojem su okupljeni zatražili da se unapredi položaj porodica preminulih lekara i obezbede bolji uslovi za rad onima koji nastavljaju borbu sa virusom korona u crvenim zonama.

Sindikat je zatražio da se porodicama preminulih zdravstvenih radnika dodele nacionalne mesečne nadoknade, da se striktno poštuju zakon, pravilnik i drugi propisi o upućivanju radnika i radu u kovid jedinice, smene ne duže od šest časova, obavezno smenjivanje lekara na najviše mesec dana rada u kovid jedinicama, piše Tanjug.

Takođe, među zahtevima je i frekventno testiranje zdravstvenih radnika, da kovid postane profesionalno oboljenje, kao i da svi medicinski radnici koji su bez posla i nalaze se na birou Zavoda za zapošljavanje odmah budu primljeni na neodređeno vreme, prenose mediji.

Na početku skupa, Gorica Ðokić iz Glavnog odbora Sindikata pročitala je imena 105 preminulih zdravstvenih radnika, među kojima su, kako je navela, lekari, medicinske sestre, tehničari, laboranti, vozači, nakon čega im je odata poštu minutom ćutanja.

Video: Lekari su jako ugroženi i treba prilagoditi mere kako bi se zaštitili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Момо

    15. februar 2021 | 16:48

    Да,да... Само је интерес вечан. Па писмена господо, па зар на данашњи дан? Уважавам знање,труд, нарочито помен свима који су умрли... Да ли сте се упитали, како би они реаговали? Наравно НЕ, већ и даље их желите користити... Ниско,срамно,јадно... Упамтите бумеранг је чудо, нарочито за оне који своју срећу граде на туђој несрећи!!!

  • JS

    15. februar 2021 | 16:57

    Niste baš sve spomenuli: odgovornost za nesavestqn odnos prema zaposlenima u zdravstvu, smenu ministra Lončara... Niste pomenuli koliko je ljudi prisustvovalo skupu, koji je bio veličanstven u svoj boli i nepravdi!!!

  • Brundo

    15. februar 2021 | 16:35

    Krivac je vlast jer apsolutna vlast nosi apsolutnu krivicu.Svaki umrli od 15.marta ide na njihovu dusu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA