• 14

Bratislav Dikić na Sretenje stigao u Srbiju posle ukidanja presude u Crnoj Gori

, Telegraf

Ambasador Srbije Vladimir Božović potvrdio je da je Dikić stigao u Srbiju i izrazio zadovoljstvo što se to desilo na današnji Dan državnosti

  • 14
Bratislav Dikić

Bratislav Dikić, Foto: Tanjug/MUP SRBIJE

Bivši general srpske Žandarmerije Bratislav Dikić večeras je napustio Crnu Goru, nakon što su mu posle ukidanja prvostepene presude Apelacionog suda, vraćena lična dokumenta, potvrdio je za podgoričku "Pobjedu" advokat Dušan Jovović.

- Viši sud je usvojio zahtev odbrane da se Dikiću vrati pasoš i lična karta koji su mu bili neophodni za odlazak u Srbiju - objasnio je advokat Jovović.

Ambasador Srbije Vladimir Božović potvrdio je da je Dikić stigao u Srbiju i izrazio zadovoljstvo što se to desilo na današnji Dan državnosti.

Nakon što je Apelacioni sud Dikiću ukinuo pritvor on je po nalogu istog suda napustio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i nakon razgovora sa inspektorom za strance sproveden u Prihvatilište za strance, prenosi Tanjug.

Umesto da odmah po ukidanju pritvora napusti Crnu Goru i krene prema Nišu gde stanuje, Dikić je sproveden u Prihvatilište za strance jer kod sebe nije imao pasoš i lična dokumenta koja su se nalazila u Višem sudu.

Apelacioni sud u Podgorici je 5. februara ukinuo prvostepenu presudu protiv Dikića u slučaju "državni udar".

- Veće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nisu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u donosu na postojanje krivičnih dela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta dela - saopšteno je tada iz Apelacionog suda.

Dikić je prvostepenom presudom bio osuđen na osam godina zatvora.

On je sa još nekoliko osoba uhapšen 16. oktobra 2016. i od tada se nalazio u zatvoru u Spužu.

Video: Sprovedena policijska akcija „Zamka“: Uhapšene 24 osobe u Crnoj Gori

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velja

    Cmizdreo i plakao mislio da ako sve propeva spasice svoje dupe.Ovi mu dali robiju u fazonu kad si glup i priznajes sad ides u bajbokanu.

  • Lejla

    A sad adio,a sad adio...muti bilo đe...ali u Crnu Goru ne...

  • FANTOM

    Blago nama stižu nam naši junaci. Srbija do Haga.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima