≫ 

Subotičanka stavila džak kukuruza na licitaciju za bolesnu devojčicu Željanu

- Htela sam da jednim džakom za početak, pomognem maloj Željani kojoj je novac potreban za operaciju. Ako mi se smeju, nek mi se smeju, meni je važno da se detetu pomogne - kaže Nedeljka Žužić

  • 10
Nedeljka Žužić Foto: privatna arhiva

Ovaj nesvakidašnji "oglas" osvanuo je na Fejsbuk stranici "Budi human – Humanitarne licitacije" posredstvom koje se na prodaju nude različite stvari, a prihod je namenjen lečenju teško bolesnih mališana. Na stranici se nudi sve i svašta, od garderobe, knjiga, kućnih potrepština, raznovrsnih usluga, ali je četrdesetosmogodišnja Subotičanka Nedeljka Žužić, prva i jedina ponudila džak kukuruza.

- Dobro veče, ja sam Milenina majka Nena, pozajmila mi je svoj profil jer ne može da me sluša kako stalno gunđam po kući, pa veli: - Piši sama šta hoćeš! Nemojte mi zameriti, prvi put ovako nešto radim, do sad sam „gnjavila“ kćerku, ako nešto pogrešim, slobodno me ispravite. Duša me boli za svu ovu decu kojoj je pomoć potrebna...

Sve nešto nudimo, garderobu, jaja, testo, staklariju, a sve slabo ide... Cunjam ja svukud i po ormanima i po ćoškovima, ali džaba....

Imam (možda nekome) glupu ideju, ali ko ima stoke, ko je seljak (kao i ja) razumeće... Nudim kukuruz, neka to bude za sad jedan džak od 50 kilograma.. Početna cena nek bude 500 dinara, neće to niko da vozi, najbolje bi bilo da se preuzme lično u Subotici. Još bolje, ako imate mogućnost, dođite do nas, upoznajte naše lepo selo po imenu Višnjevac. Za Željanu, hitno je!

Željana Arizanović Željana, Foto: Privatna arhiva

- Uzimamo zemlju pod arendu (zakup), čuvamo stoku pa imamo nešto kukuruza. Februar je mesec, možda je nekom ponestalo prehrane za stoku, možda ćemu ustrebati kukuruz, pa sam došla na ideju da jednim džakom za početak, pomognem maloj Željani kojoj je novac potreban za operaciju. Ako mi se smeju, nek mi se smeju, meni je važno da se detetu pomogne – kaže za Telegraf Nedeljka Žužić.

"Dosađivala sam ćerki, moleći je da objavi ponudu"

Priznaje da se iznenadili brojnim „lajkovima“ posta na FB profilu svoje ćerke koji je iskoristila kako bi se uključila u humanitarnu akciju.

- Nemam svoj Fejsbuk profil, pa sam dosađivala ćerki moleći je da ona objavi ponudu. Noj je dosadilo pa mi je kazala da sama pišem i prvi put sam to uradila sinoć. Početna cena za taj džak od pedeset kila je bila 500 dinara, a već je doterao do 2.000. Obradovalo me je što su ljudi shvatili moju nameru i podržali je.

Namenila sam novac maloj Željani, duša me boli kad vidim kako to dete pati. Imam troje dece i unučiće, veoma sam im privržena... Uvek sam pomagala ljudima jer sam ovde došla 1991. godine iz Hrvatske bez ičega... Valjda zbog svega što sam preživela navikla sam da delim i ono malo što imam sa onima koji nemaju ništa – objasnila je svoj potez humana Subotičanka.

Petogodišnjoj Željani Arizanović neophodna je operacija u inostranstvu zbog skolioze sa tumorima. Svi koji žele da joj pomognu mogu to učiniti i posredstvom Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ slanjem SMS 934 na 3030.

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    17. februar 2021 | 22:15

    Smeju se. Nek se smeju. A da li znaju da su im pradedovi rasli uz proju.

  • Samo iskreno

    17. februar 2021 | 22:26

    Bravo bre! Danas nista nije sramotno!

  • .

    17. februar 2021 | 22:37

    Izbor je pravi u nameri da se pomogne detetu...Bravo...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA