≫ 

Zaštitnik građana: Nije bilo propusta u radu u KPZ Niš, sprovedene su sve epidemiološke mere

U ovom trenutku u celom sistemu izvršenja 37 lica ima korona virus, što je 0,3 odsto od trenutno 10.778 lica lišenih slobode

  • 0
Kazneno popravni zavod Niš Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Zaštitnik građana utvrdio je, tokom nadzora nad radom Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, da je zavod sproveo sve epidemiološke mere zaštite od širenja virusa kovid-19, kao i u pogledu lečenja obolelih osuđenika koji na raspolaganju imaju sve neophodne lekove.

Zaštitnik građana je u izveštaju naveo i da nije našao propuste u radu, da je zavod snabdeven svom potrebnom zaštitnom opremom i medicinskim sredstvima, kao i da su u potpunosti sprovedene preporuke koje je dobio od Instituta za javno zdravlje Niš.

U izveštaju je istaknuto da je u okviru epidemioloških mera organizovano testiranje i izolacija obolelih i lica koja su bila u kontaktu sa obolelima, kojima je zavod obezbedio dovoljne količine svih raspoloživih lekova potrebnih za lečenje.

Kazneno popravni zavod Niš Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da su izveštajem ombudsmana potvrđeni naši raniji navodi da osuđenici imaju neophodnu medicinsku negu, a da su sa pojavom korone u ovom zavodu pojedine organizacije želele da zloupotrebe ovu situaciju iz samo njima znanih razloga, šireći lažne tvrdnje da obolela lica u KPZ Niš ne dobijaju terapiju i da zavod nema potrebne lekove.

U ovom trenutku u celom sistemu izvršenja 37 lica ima korona virus, što je 0,3 odsto od trenutno 10.778 lica lišenih slobode. Lica se dobro osećaju, imaju blagu kliničku sliku i njihovo stanje se 24 sata dnevno intenzivno prati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA