• 3

Inspekcija podnela 483 prijave zbog kršenja epidemioloških mera: Najviše kazni zbog karantina

Kada neko dobije prekršajni nalog, može da plati u roku od osam dana 50 odsto novčane kazne koja je propisana u fiksnom iznosu

  • 3
Srbija policijski čas, vanredno stanje korona

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije do sada je podnela 483 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog kršenja mera za sprečavanje širenja korona virusa, izjavio je danas zamenik predsednika Prekršajnog suda Đuro Pavlica.

On je za TV Pink precizirao da su takvi zahtevi podnošeni u 2020. i ovoj godini, da su neki već rešeni i da postoje pravnosnažne odluke, a da je najveći deo tih zahteva podnet u poslednje vreme zbog kršenja mere karantina u kućnim uslovima.

- To je situacija gde su naši državljani prilikom ulaska na teritoriju Srbije dobijali rešenje o obaveznom karantinu do 10 dana, a onda je MUP izvršenom proverom ustanovio da je prekršena mera i podnošeni su zahtevi - kaže Pavlica.

Što se tiče ostalih prekršaja, naveo je, oni se odnose na nepoštovanje radnog vremena pravnih lica i privrednih subjekata, nenošenje zaštitnih maski i nepostavaljanje dezo-barijera.

- Imali smo čak i slučaj da jedno pravno lice nije odredilo takozvanog kovid redara, što je obaveza ako ima više od troje zaposlenih, a koji kontroliše da li eventualno korisnici njihovih usluga nose zaštitnu masku - kaže Pavlica.

Naveo je da je u 2020. Komunalna inspekcija Grada Beograda izdala 68 prekršajnih naloga, od kojih 28 lica niti su platila, niti su se obratila sudu, a u vezi sa prekršjanim nalozima za 40 lica vode se sudski postupci.

Objasnio je da, kada neko dobije prekršajni nalog, može da plati u roku od osam dana 50 odsto novčane kazne koja je propisana u fiksnom iznosu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pjp

    Kolika je kazna ako neko prekrsi karantin?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima