Buknulo novo žarište u Srbiji: Opština pred uvođenjem vanredne situacije, među obolelim najviše dece

Pretpostavlja se da su se zarazili na zimovanjima i mini odmorima

  • 30
Arilje

Foto: RINA

Za poslednjih sedam dana u opštini Arilje potvrđena su 142 pozitivna testa na korona virus, a samo juče taj broj je bio 43. Nakon što je naglo skočio broj zaraženih zasedao je Štab za vanredne situacije, a ova opština je na korak od uvođenja vanredne situacije.

- Veliku većinu novoinficiranih čine deca do 15 godina, kao i njihovi roditelji. Značajnijih kršenja epidemioloških mera i okupljanja u našoj opštini nije bilo, pa se pretpostavlja da su se zarazili na zimovanjima i mini odmorima, i zato je došlo do širenja korona virusa - izjavio je za RINU, Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

On ističe da će se sa odlukom o uvođenju vanredne situacije, sačekati do ponedeljka kada će se ponovo sastati Štab za vanredne situacije.

"Pošto su zaraženi mahom mlađi ljudi, učenici osnovnih škola, svi oni imaju izuzetno lake kliničke slike sa blagim simptomima. Pratićemo pomno situaciju i rast broja zaraženih. Ukoliko se to nastavi biće uvedena vanredna situacija. Ono što dodatno otežava stanje jeste činjenica da su mnogi razredi potpuno desetkovani i zbog velikog broja zaraženih mnogo đaka nije u mogućnosti da prati nastavu", kaže Maslar.

Nadležne inspekcije vršiće pojačan nadzor ugostiteljskih objekata u narednim danama.

Video: Gojković upozorio: Ako se brojevi ne smanje, uvešćemo nove mere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toni

    20. februar 2021 | 11:58

    Zasto niste zatvorili skijaske centre sad moraju svi da ispastaju nego vi ce te sad da zatvorite kad je prosla sezona a zna se ko sve drzi hotele na kopaoniku i zlatiboru

  • Čiča

    20. februar 2021 | 11:56

    Oće grip u februau i martu. Samo se to sada drugačije zove.

  • Hulk

    20. februar 2021 | 12:52

    Neka se vrate na Kopaonik i Zlatibor na oporavak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA