≫ 

Patrijarh Porfirije izjavio saučešće porodici Đorđa Balaševića

"Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija", naveo je patrijarh u izjavi saučešća

  • 4
Ustoličenje novog srpskog patrijarha Porfirija,  SPC, Sveta arhijerejska liturgija Foto: Tanjug/AP

Srpski patrijarh Porfirije uputio je saučešće porodici preminulog kantautora Ðorđa Balaševića, u kojem je naveo da je Balašević, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija.

"Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija", napisao je patrijarh u saučešcu.

Patrijarh je naveo da je ljubav bila sadržaj Balaševićevog života, koji je posvetio supruzi Oliveri i njihovoj deci.

"I zbog te ljubavi, i zbog ove vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, ja izražavam iskreno saučešce porodici Đorda Balaševica", naveo je patrijarh.

Kako je napisao, molitvama uzvraća na "neograničenu kolicinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta".

Balašević, koji je preminuo 19. februara, sahranjen je danas na Gradskom groblju u Novom Sadu, u krugu porodice.

Video: Porfirije prvi put služio liturgiju u Hramu Svetog Save

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. februar 2021 | 21:39

    Bravo oce!pokazujes na prvom mestu ljudskost na prvom i najvisem mestu,ize jesi i na nanebesi da se sveti ime tvoje,ostani tako uvek dostojan ljudskosti,

  • NWA

    21. februar 2021 | 22:55

    Jedini istisnski Pravoslavci su Zilote. Pravoslavlje, ili smrt je njihova parola. Svesni da papinci preuzimaju crkvu u koju se vec odavno uvuklo zlo i neopotizam. Nazalost samo dva Zilotska manastira postoje u Srbiji, a SPC ih proganja. Popovi sa zlatnim krstevima, dzipovima i svom udobnoscu materijalnog sveta proganjaju isposnike koji zive od svog rada, u vecitom postu i krusnji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA