• 22

Dr Adžić: Mladić (21) u veoma teškom stanju. Sve teže slike obolelih od korona virusa

, Telegraf

Kada ćemo se tačno vratiti normalnom životu, još niko precizno ne može da potvrdi

  • 22
Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Imamo veoma teške bolesnike, neki od njih odmah se primaju u jedinice intenzivnog lečenja. Za poslednjih sedam dana više od 40 bolesnika smeštenih u Batajnici moralo je da pređe u jedinicu intenzivne nege. Kliničke slike u svakom piku bolesti čini se da su teže i komplikovanije, priča dr Tatjana Adžić Vukičević, rukovodilac kovid bolnice u Batajnici.

Mladi u teškom stanju

- Pogledajte Rumuniju sa nešto većim brojem novoobolelih u odnosu na nas, ali morate imati na umu da je Rumunija mnogo veća zemlja nego Srbija, otprilike kao nekadašnja Jugoslavija, zbog čega su naši podaci za još veću brigu.

Sve kategorije naših građana podjednako su ugrožene, bilo stariji, bilo mlađi. Sada gotovo da ne postoje razlike među polovima, podjednako je prisutna bolest i kod žena i kod muškaraca. Prisustvo komorbiditeta svakako može pogoršati kliničku sliku.

Trenutno imamo u jedinici intenzivnog lečenja mladića starog 21 godinu u veoma teškom opštem stanju - dodaje dr Adžić Vukičević, piše Blic.

Kada ćemo se tačno vratiti normalnom životu, još niko precizno ne može da potvrdi, ali će nam vakcinacija pomoći da se sa koronom izborimo u neko dogledno vreme.

Video: Batajnička crvena zona: Ovde leži 51 bolesnik sa najtežim kliničkim slikama

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tonì

    Nema normalnog života nema normalnih ljudi nema normalnih godišnjih doba , treba jedna velika opšta kataklizma da sve nestane

  • Dina

    Maske ne nose na pijacu u Nisu niko! Kladionice pune,okolne birtije isto niko massku,Komunalna cese lakat briga njih,uzu koju kintu i okrenu glavurde

  • Jov

    Vezuju se dešavanja koja podrazumevaju skupove većeg broja ljudi, kao na traci.Dok je tako, teško da će biti bolje.Čak i mnoštvo smrtnih slučajeva nisu opomena da se svi malo primirimo, ne zatvoreni u četiri zida, već da makar malo poštujemo ono što struka preporučuje, zbog sebe i onih oko nas.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima