Gradonačelnik Novog Sada: "Preplavljen sam emocijama posle oproštaja od ikone ovog grada"

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se kraj Dunava da oda poslednju počast preminulom Balaševiću

  • 14
Milos Vucevic Foto: Facebook/ Milos Vucevic

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posle oproštaja nekoliko hiljada Novosađana od nedavno preminulog Đorđa Balaševića, obratio se putem Fejsbuka. Kako je naveo, preplavljen je emocijama.

U nekoliko rečenica prisetio se i podelio sa javnošću neke od detalja iz svoje privatnosti.

- Preplavljen sam emocijama posle veličanstvenog oproštaja nas, Novosađana, od ikone ovog grada. Reči i note bude sećanja i prodiru u dušu. Prizvane Đoletovom muzikom, došle su uspomene, nepozvane i dugo već nepomenute i osvojile me.

Na trenutak sam opet bio onaj preplanuli klinac sa Štranda, koji po ceo letnji dan igra picige u plićaku sa svojim drugarima iz kraja. Oživeo sam one blagoslovene minute zaljubljivanja kada srce treperi dok sam moju Maju osvajao, recitujući joj Đoletove nestvarne ljubavne stihove. Prošetao mi kroz misli i moj Dragan Danilović iz Begeča drugar iz vojske, njegove dosetke i priče, onaj neponovljivi šarm mladosti, uz koga su nam dani brže prolazili. Prohujala je i noć kada se zemlja tresla, a nebo gorelo iznad Novog Sada, one noći kada je Varadinski most pao na dno Dunava... Ophrvala su me sećanja na te strepnje i one nesalomive nade da će i to zlo jednom proći i da će sve biti kao nekada, novosadski, polagano i opušteno.

Na posletku... veliki naš Đole... hvala ti na magiji koju si pravio, na tim notama i slovima koje si kao šarene stakliće kaledioskopa slagao onako neponovljivo i čarobno, kako si samo ti to već umeo. Slika koju tako vidimo je božanski prelepa, tvoj majstorski potpis je tamo, negde pri dnu, a na nama je da je uramimo u svojim srcima i pokazujemo deci i unucima da nikad ne nestane... - napisao je Vučević.

Podsetimo, Đorđe je preminuo 19. febrauara, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Rođen je 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je i u nekoliko televizijskih serija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    22. februar 2021 | 22:33

    Bili smo na kocertu! Divno organizovano ! Pocivaj u miru Djole ! Sa tvojom muzikom sa izuzdetnim texstovima , bices uvek medju nama ! Hvala ti Djole !

  • Milena

    23. februar 2021 | 07:31

    Sad nema korone

  • Др

    23. februar 2021 | 06:43

    Бићете ви, господине, за неки дан преплављени оболелима од короне!!! Нека је Ђолету лака земља, али ово није било неопходно у ово лудо време!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA