U još jednom srpskom gradu korona buknula među osnovcima: Troje dece sa težom kliničkom slikom

Od početka godine registrovano više od 500 obolelih od kovida

  • 5
Dete, škola, maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U pribojskom Domu zdravlja, od sredine januara korona je potvrđena kod 30 mališana školskog uzrasta. Najviše zaražene dece su osnovci, uzrasta od 7 do 13 godina.

Troje učenika sa težom kliničkom slikom upućeno je na lečenje u posebno kovid odeljenje užičke bolnice, dok se ostali nalaze na kućnom lečenju. Ovu informaciju potvrdio je medijima dr Stojan Radović, pedijatar u Domu zdravlja Priboj, piše RINA.

Od početka godine u Priboju je registrovano više od 500 obolelih od kovida, pa lekari upozoravaju da dolazi do porasta broja obolelih sa težom kliničkom slikom i da je potrebno striktno poštovati sve epidemiološke mere.

Prethodno, u Arilju je poslednjih dana potvrđeno oko 60 odsto zaraženih u odnosu na uzorkovane, među kojima je najviše dece do 15 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušica

    22. februar 2021 | 22:42

    Ako škole u Srbiji ne predju na onlajn nastavu ovo se moze smatrati da je nekom u interesu da se dostigne odredjeni broj i zarazene dece. Ja nikom necu dozvoliti da se kocka i eksperimentise sa zdravljem moje dece. Nije problem samo taj kraj, Valjevo je takodje sa dosta obolelih ucenika i prosvetnih radnika. Molim ministra prosvete da reaguje.

  • Jovo

    22. februar 2021 | 22:04

    Kome je cilj da se deca razboljevaju! Zar ne moze da se pokrene online presek,.da se zastite nasi najmladji.

  • Nada

    22. februar 2021 | 22:35

    Užas.Decu i ne pominju za vakcinaciju i niko ih i ne pita za to kako im je sa koronom da sami kazu kroz sta prolaze i sta osecaju.I njima je stanje sigurno teže nego li od običnih prehlada i gripa.Roditelji koji ih u kuci cuvaju nemaju neke brojeve telefona za 24h konsultacije sa lekarima.Mislim da ce se finale ove pandemije slomiti na deci jer ih nismo zastitili dovoljno jer i sami odrasli su ne disciplinovani dovoljno i pustaju ih i vodaju svuda.Drzava isto samo prica deci nije nista, nije za njih opasno itd.A ima dece invalida i sa komorbiditetima i niko ih ne pominje kao prioritete.Npr.sva takva deca od 16 god. su u mnogim drzavama vec vakcinisana.Citajte malo strane novine svake imaju pevod na srpski pa cete videti da deca postaju prioriteti za imunizaciju, jer bez njih nema imuniteta krda.Svet mora da pozuri sa vakcinama za decu inace ce ona prenositi virus svima i onda ce ostati samo ona da se jos razboljevaju i to jos brze medjusobno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA