≫ 

Minjini roditelji iz Amerike javljaju lepe vesti: Počela je da ide na fizikalnu, rezultati su dobri

- Hvala vam što ste nam pružili šansu da verujemo i borimo se. Minja vam obećava da će iz ove borbe izaći kao pobednik - poručili su celoj Srbiji koja se borila za njihovu devojčicu

  • 3
Minja Matić Foto: Instagram "Za Minjinu šansu"

Mala Minja Matić, za koju je Srbija skupljala 2,4 miliona dolara i koja je dobila šansu za život jer je 12. februara primila zolgensmu, počela je i sa fizikalnim terapijama i vežbicama, saopštili su njeni roditelji. Minja je trenutno na klinici u Los Anđelesu, kao i mala Sofija Markuljević, koja boluje od iste bolesti.

- Dragi naši, obaveštavamo vas da je Minja počela sa fizikalnim terapijama i vežbicama. Sve jako lepo prihvatila, rezultati su joj dobri i nije imala nuspojave. Svakodnevno uzima steroide, koji će joj pomoći da ojača mišiće. Sada nam je neophodno samo vreme, verujemo da će uz trud i strpljenje sve biti u najboljem redu - napisali su.

- Hvala vam što ste nam pružili šansu da verujemo i borimo se. Minja vam obećava da će iz ove borbe izaći kao pobednik - dodaju.

Minja je umiljata i nežna devojčica. Rodila se 6. oktobra 2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć.

Ispostavilo se, nažalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Minja je bila jedno od petoro dece za koje je Srbija za manje od godinu dana skupila po neverovatnih 2,4 miliona dolara. Sofija, Minja, Anika, Lana i Oliver sada su na putu izlečenja zahvaljujući tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    24. februar 2021 | 11:26

    Samo napred Minja! Nista lepse od lepih vesti vezano za decu

  • Komsinica Cica

    24. februar 2021 | 11:58

    Dusa mala, molimo se da se brzo i uspesno oporavi i nastavi svoj tek zapoceti zivot zrava i srecna ❤️🍀

  • dekica

    24. februar 2021 | 11:40

    Bole izvini, greškom udarih minus. Apsolutno si u pravu. Oni su naša budućnost i smisao života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA