• 52

Janković: Predlog je da vikendom rade samo prodavnice za nasušne potrebe, apoteke i benzinske pumpe

, Telegraf

Potrebno je sprečiti zaražavanje, smanjiti rizik prenošenja virusa sa osobe na osobu, smanjiti sva okupljanja koja nisu nasušno potrebna - istakao je imunolog

  • 52
Srđa Janković

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naravno da smo daleko od nečega što bismo mogli da nazovemo krajem epidemije korona virusa. Dobro je što je veliki broj vakcinisanja, ali to ne može da se poredi sa završetkom epidemije - izjavio je za RTV dr Srđa Janković, imunolog i član Kriznog štaba vlade Srbije za borbu protiv korona virusa.

On je naglasio da treba da se preispituju mere koje su na snazi, a koje treba rigorozno i dosledno da se sprovedu.

Kako je naveo, došli smo u određenu tačku da bi sutra bila odluka doneta o neophodnom pooštrenju mera.

- Vikendi su veliki problem, predlog je da rade samo prodavnice gde su nasušne potrebe, apoteke i benzinske stanice. Svaki lekar, i u Kriznom štabu je za to da se rigoroznije sprovode mere i nadzor, jer imamo situaciju koja preti pogoršanjem - rekao je on.

Kako je dodao, suština prevencije ostala je ista.

- Virus može da mutira, nije najbitnije koji je podtip virusa. Vakcina deluje na sve, potrebno je sprečiti zaražavanje, smanjiti rizik prenošenja virusa sa osobe na osobu, smanjiti sva okupljanja koja nisu nasušno potrebna - istakao je dr Janković dodavši da, što se manje ljudi zarazi, to će manje biti i onih sa težom kliničkom slikom i smrtnim ishodom.

Video: Pojačan nadzor u školama, o merama za vikend u petak: Medicinski deo štaba za zatvaranje na 5 dana

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vreme je

    Mislim da su sad prešli svaku granicu i da im definitivno treba pokazati ono što je odavno trebalo. Dok ne ustane kuka i motika nema nama spasa.

  • GRRR

    Niste navatali dovoljno dobrovoljaca za vakcinisanje, pa hoćete da plašite narod zaključavanjem, kako bi se još neko prevario (prijavio).

  • No no

    Neka neko ovog čoveka nauči o oblačenju kratki rukavi i zimi i leti

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima