• 0

Jednake mogućnosti za sve: Mozzart pomogao udruženju psihologa

Donacija ove kompanije veoma je značajna za naše korisnike. "Ovakva vrsta pomoći doprinosi poboljšanju kvaliteta naših usluga i stvara bolje uslove za rad" - kaže Zehra Hasanbegović predsednica novopazarskog Udruženja

  • 0

Izgradnja civilnog društva zasnovanog na jednakim mogućnostima za sve je misija Udruženja psihologa iz Novog Pazara, koje se bori za ravnopravnost, zajednicu bez nasilja i diskriminacije. U podizanju svesti o poštovanju ljudskih prava bez obzira na različitosti, odavno učestvuje i kompanija Mozzart, kontinuiranom podrškom ovakvim organizacijama širom zemlje.

Pomoć u vidu opremanja prostorija stigla je i u Udruženje iz grada koji može da se pohvali da ima najmlađu populaciju u Srbiji – skoro polovina stanovnika je na granici do 35 godina. Grupu mladih psihologa okupila je ista ideja – da pomognu osobama, a naročito deci i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i njihovim porodicama, kroz široki spektar aktivnosti.

- Individualno radimo sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju kako bismo im omogućili sticanje veština za samostalan i produktivan život u društvu, unapredili psiho-fizički razvoj, poboljšali kvalitet njihovog odrastanja i socijalizacije. Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na ovoj donaciji koja je značajna za naše korisnike i udruženje kako bismo mogli nesmetano da nastavimo sa sprovođenjem aktivnosti u novom, opremljenom prostoru. Ovakva vrsta pomoći doprinosi poboljšanju kvaliteta naših usluga i omogućava nam da korisnicima obezbedimo bolje uslove za rad – ističe Zehra Hasanbegović, predsednica Udruženja.

Mozzart

Foto: Samer Tripković

Priča o solidarnosti i ljubavi prema poslu, kao i formiranju Udruženja psihologa iz Novog Pazara, počela je pre skoro osam godina. Ova organizacija sada je već školarac koji ide ka novim ciljevima i beleži uspehe. U novoj godini, zbog proširenja obima posla, udruženje je dobilo nove prostorije na korišćenje u samom centru Novog Pazara od lokalne samouprave, a u njihovom opremanju pomogla im je kompanija Mozzart.

Udruženje psihologa ima veliki broj korisnika i sprovodi mnoge projekte. Pružaju usluge socijalne zaštite, što znači da organizuju lične pratioce za decu i personalnu asistenciju. Sprovode i projekat „Znanjem do posla“ koji ima za cilj da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih.

- Kroz ovaj projekat UPNP pruža usluge individualnog i grupnog karijernog savetovanja za mlade u Novom Pazaru, Raški, Tutinu i Sjenici, kao i program podrške poslodavcima za organizovanje obuka na radnom mestu za nezaposlene od 15 do 35 godina. Osim toga, formirali smo „Klub za decu i mlade“ čiji je cilj pružanje podrške i unapređenje položaja dece i mladih sa problemima u ponašanju. Usluga je namenjena omladini u situacijama kada su im, usled porodičnih, socijalnih i drugih životnih okolnosti, ugroženi zdravlje, bezbednost i razvoj, odnosno ako je izvesno da bez podrške sistema socijalne zaštite ne može da dostigne optimalni nivo razvoja – naglasila je Hasanbegović.

Mozzart

Foto: Samer Tripković

NEUROFIDBEK TERAPIJA

Osim brojnih programa, ovo Udruženje organizuje i druge vrste pomoći.

- Unapredili smo savetodavno-terapijske usluge kroz uvođenje neurofidbek terapije koja je bazirana na praćenju električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije – zaključuje Hasanbegović.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima