Da li će država štampati udžbenike iz srpskog, istorije i geografije? Ovo je stav Ministarstva

Predsednik Srbije rekao je da će naredne nedelje podneti zvaničnu inicijativu Vladi Srbije, da samo država može da napravi udžbnike iz srpskog jezika, istorije i geografije

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika 🇷🇸
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Nešo

    27. februar 2021 | 23:35

    Sve udžbenike treba da pre svega PIŠE SANU ,a lo će da ih štampa je nebitno.i samo po jedan udžbenik za predmet.PA GDE TO IMA DA SVAKI PROFESOR BIRA UDŽBENIK KOJI ĆE DA PREDAJE ??? Sva deca u srbiji ima da uče iz istog udžbenika ,koji će napisati NAŠI eminentni stručnjaci iz te oblasti .sve ostalo je samo mafijaštvo !!!

  • Meda

    27. februar 2021 | 18:16

    Lično sam se uverio da udžbenike štampaju razno razni penzionisani profesori u raznim štamparijama ,naravno ,sa njihovim imenom i prezimenom na knjigama ,i takve udžbenike nude razrednim starešinama .Takve iste udžbenike nude ,naravno drukčije sadržine od svog kolege ,za određeni predmet.Tada razredni starešina za svoj predmet uzima udžbenike od onoga profesora koji ponudi veše procenata po prodanom udžbeniku.Isti predmet za isti razred a potpuno različiti sadržaj .Kao što rekoh ,lično sam se u to uverio ,pošto sam za dotičnog profesora (profesorku)lično vozio takve udžbenike po ,maltene ,celoj Srbiji i po Republici Srpskoj.Zato bez pogovora država treba da štampa jednobrazne udžbenike za sve predmete i sve razrede ,od prvog razreda do srednje škole

  • Mirjana

    27. februar 2021 | 17:52

    Lepo sto se Ministar oglasio pa da ga pitam kako to on juce izjavi da je mali broj zarazene dece i prosvetnih radnika oko 1% a doktorka Darija rece da se ne zna tacan broj i da je to negde oko 8-9% nezvanicno. Dokle ce skole da rade pod takvim okolnostima da deca se u skolama i na putu do skola zarazuju a nakon toga da bolest nose kucama svojim bliznjima a ovi ce da leze po bolnicama i umiru zbog toga ? To nam je trenitno bitnije od teme udzbenika, o udzbenicima cemo nakon toga da ne zaobilazimo sad zdravlje svih nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA