Bitan sastanak Vučića i Ružića: Menjaju se 2 zakona da bi država sama radila udžbenike za 3 predmeta

"Srbija je slobodna i nezavisna zemlja, i upravo zbog toga, ovi najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva"

  • 28
Aleksandar Vučić, Branko Ružić

Foto: Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbjeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem. Kako je naveo na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, dogovoreno je da ministarstvo i Vlada krenu u izmenu dva zakona, kako bi se stvorili uslovi da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju.

- Važan razgovor sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o jednoj od najvažnijih tema za našu Srbiju. Naime, danas smo se dogovorili da ministarstvo i Vlada krenu u izmenu dva zakona, kako bismo stvorili uslove da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju - napišao je Vučić.

- Srbija je slobodna i nezavisna zemlja, i upravo zbog toga, ovi najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva i posao od najvišeg javnog interesa. Živela Srbija! - dodao je predsednik Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Podsetimo, predsednik je ranije najavio da će izneti predlog Vladi da od sada država pravi ove udžbenike, da poštuje tržišnu utakmicu, ali da se ne sme dozvoliti relativizovanje naše istorije od strane raznih izdavača.

“Izneću predlog Vladi, veliku stvar, a to je da od sada država pravi udžbenike iz istorije, srpskog jezika i geografije. Neće nam više Jasenovac biti samo 10 minuta jednog školskog časa”, kazao je tada Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sccs

    2. mart 2021 | 09:04

    to je potpuno ispravno realno za istoriju ,srpski...

  • Nole

    1. mart 2021 | 16:35

    Tacno tako,treba to uraditi sto pre,i decu uciti o nasoj istoriji.

  • Tara

    1. mart 2021 | 16:39

    U potpunosti ppdrzavam predlog da drzava izdaje udzbenike poput, istorije, geografije i srpskog jezika i knjizevnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA